Vägrar att spela för nya laget - nu stängs han av

Nabokov: ”Jag förstår reglerna, jag är inte dum”

Foto: AP
HOCKEY

NEW YORK: Evgeni Nabokov vägrar spela för New York Islanders – och nu blir han avstängd.

– Jag förstår reglerna, jag är inte dum. Men jag har tagit det här beslutet för jag ville spela med Detroit, inte med någon annan, säger den ryske målvakten.

Foto: AP
Evgeni Nabokov under sin tid i Sharks.

Det har blivit en riktig såpa av förre San Jose-målisen Evgeni Nabokovs försök att göra NHL-comeback.

Han skrev först på ett kontrakt med Detroit Red Wings, men eftersom han tidigare den här säsongen representerat St. Petersburg i KHL tvingades han gå igenom waivers – och då tog bottenlaget New York Islanders, högst otippat, över hans kontrakt.

”Nabby”, som han kallas”, hade dock ingen som helst lust att spela för Islanders och vägrade att överhuvudtaget inställa sig på Long Islands.

La på luren

Först försökte general managern Garth Snow inta en diplomatisk hållning och gjorde klart att allt nog bara var ett missförstånd och att Nabokov snart skulle sitta på ett plan till New York.

De förhoppningarna grusades dock i helgen.

– Jag talade med honom på telefon i söndags, men när han förstod att det var jag som fanns i andra änden lade han abrupt på luren, berättar Snow för nhl.com.

”Inget personligt”

Någon ny kontakt har sedan inte tagits och igår bestämde sig Islanders för att stänga av ryssen för resten av säsongen.

Det verkar vara ett beslut som den 35-årige stjärnan kan leva med.

– Det här är inget personligt mot Islanders eller deras organisation. Det var bara det att jag vid den här tidpunkten i karriären ville hjälpa ett lag med chans att vinna Stanley Cup, berättar han för nhl.com.

– Jag kan inte se vad jag skulle kunna hjälpa Islanders med och jag förstod ärligt talat inte varför de tog mig. Vad är poängen? Men jag förstår reglerna, jag är inte dum. Nu är det så här och jag stannar hemma.

ARTIKELN HANDLAR OM