Sågade videodomaren – får böta 332 000

Hårt straff för Kings-ledare

Foto: AP
Los Angeles general manager Dean Lombardi har straffats av ligan.
HOCKEY

Dean Lombardi gick till hård attack mot Mike Murphy tidigare i veckan.

Los Angeles general manager menade att videodomaren godkände ett felaktigt mål.

Det skulle han inte gjort.

Lombardi får nu böta över 330 000 kronor.

När Martin Hanzals mål för Phoenix mot Los Angeles godkändes efter en fem minuters videogranskning tidigare i veckan blev Dean Lombardi, general manager i Los Angeles, rejält förbannad.

Partisk?

Efter matchen anklagade han Mike Murphy, vice sportchef i NHL och en av de som var med och godkände målet under videogranskningen, för att vara partisk. Murphy har tidigare velat ha Lombardis jobb.

– När killen i Toronto som tar besluten om målen, i Ottawa (en match i november) och det i kväll, ville ha GM-jobbet i Los Angeles, och var besviken över att inte få det, då måste man utgå från att man ska få dessa beslut emot sig, sade han.

”Ingen acceptabel förklaring”

Det skulle han inte ha gjort. I går meddelade NHL att de har bötfällt Lombardi med 50 000 dollar, motsvarande 332 000 kronor.

– Det finns ingen acceptabel förklaring eller ursäkt för kommentarer som ifrågasätter integriteten i ligans sportavdelning i allmänhet eller Mike Murphy i synnerhet, säger NHL:s kommissionär Gary Bettman på ligans hemsida, och fortsätter:

– Folk kan motsätta sig mot ett beslut som en domare på isen eller i videodomarrummet i Toronto fattar, men även när man är som mest frustrerad ger det ingen rätt att prata så olämpligt och oansvarigt som Mr Lombardi gjorde.

ARTIKELN HANDLAR OM