Forsberg missar viktig träning

Fyra dagars träningsfritt från Colorado Avalanche

HOCKEY

Peter Forsberg har fått komplikationer i sitt comebackförsök med Colorado Avalanche.

Men nej, det handlar inte om någon ny skada.

Han går miste om viktiga träningstillfällen då Colorado Avalanche inte tillåts träna under All star-helgen.

– Förhoppningsvis hittar jag någon is nånstans att träna på, säger ”Foppa”.

Peter Forsberg. AP

Peter Forsberg var i dag med på ännu ett träningspass med Colorado Avalanche. Ytterligare ett pass där Forsberg fick viktig träning i försöken att ta sig tillbaka till NHL.

Men nu stumnar träningen till något.

Spelarfacket förbjuder

Efter dagens träningspass får nämligen inte Colorado träna mer förrän på måndag vilket innebär fyra dagars uppehåll. Anledningen är den stundande All star-helgen.

NHL:s spelarfack NHLPA har förbjudit spelarna att delta i officiella lagaktiviteter, såsom träningar, under denna helg och därmed får ”Foppa” leta egna sätt att slipa på formen.

”Kanske bra med vila”

– Jag måste åka själv. Förhoppningsvis kan jag hitta någon is någonstans. Men det har varit några hårda träningspass, det kanske är bra för mig att vila några dagar också, säger Forsberg enligt Denver Post.

Angående hur ”Foppa” ligger till i comebackförsöken vill han fortfarande inte signalera om vilken sida det lutar åt.

– Jag försöker att inte tänka på något ännu. Jag kommer bara fortsätta åka skridskor, fortsätta jobba och se var jag står. Jag har bara haft ett par riktiga pass med laget. De är kvicka, snabba och det kommer ta åtminstone ett par dagar till att anpassa mig. Vi får se vad som händer efter ytterligare några träningar, säger Forsberg.

ARTIKELN HANDLAR OM