”Jag kan inte gå ut och göra målen åt dem”

Capitals-coachen besviken - laget nollat på nytt

Foto: AP
HOCKEY

NEW YORK. Stjärnorna i Washington håller på att försmäkta av måltorka.

I natt avlossade de 36 skott mot Atlantas Ondrej Pavelec – men blev ändå nollade.

– Killarna jobbar arslet av sig, men kan inte göra mål längre. Jag vet inte vad det beror på, suckar coachen Bruce Boudreau efter 1-0-förlusten.

Alexander Ovetjkin hade åtta skott på Pavalec, Brooks Laich sju, Nicklas Bäckström fyra och Mike Green tre.

Men nej.

Inte ett enda gick in.

Det är tredje gången på en månad Caps blir nollade – och sammanlagt facit för de senaste åtta matcherna är sexton ynka mål. Det var vad fjolårets vinstmaskin i Verizon Center nästan alltid skrapade ihop på två-tre kvällar.

– Jag vet inte vad det beror på. Killarna jobbar arslet av sig för att få in pucken, men kan inte göra mål längre. Det är vad det handlar om nu och jag börjar bli trött på att prata om det, säger coachen Bruce Boudreau till nhl.com och fortsätter:

”Kan inte göra mål åt dem”

– Kanske handlar det om att vi just nu har många spelare som inte är vana vid att göra mycket mål och de som är det och borde sätta puckarna gör det helt enkelt inte. Jag vet inte vad jag ska göra, jag kan inte gå ut och göra målen åt dem.

Caps-basen har helt enkelt en del att fundera på under det fem dagar långa All Star-upphållet.

Thrashers, å sin sida, skapade inte alltför mycket mot divisionsrivalen från huvudstaden, men det behövdes inte heller. Det räckte med det enda mål Nik Antropov, efter finfint förspel av Fredrik Modin, satte i andra perioden.

Därmed höll de Carolina, som kommer stormande från platsen precis under slutspelsstrecket, stången över ledigheten.

– Det var en utmärkt insats av alla. Förhoppningsvis kan vi nu vila upp oss och ladda om mentalt för en riktig ”push” under slutet av säsongen, säger coachen Craig Ramsay.

ARTIKELN HANDLAR OM