”Får boka en plats på alla flygplan som går”

Johan Franzén matchhjälte i natt - och snart får han fira med att bli pappa

Foto: AP
Broduer räddar ett skott från Franzén.
HOCKEY

NEW YORK. Johan Franzén kunde fira seger och avgörande mål i sista matchen före All Star-uppehållet i natt.

Och snart blir det mer att celebrera.

En liten ”Mule” är nämligen under insegling.

– Det ska bli väldigt roligt. Vi har dock en lång roadtrip när det är dags så jag får se till att boka en plats på alla plan som går från Kalifornien till Detroit då, säger smålänningen till Sportbladet efter Red Wings 3-1-seger över New Jersey Devils.

Huruvida det verkligen är en mini”-Mule” som anländer när Detroit-stjärnan Johan Franzén och hustrun Cissi i slutet av februari blir föräldrar för första gången är inte klarlagt ännu.

Det kan bli en flicka också.

– Ja, vi har inte tagit reda på någonting. Det får bli en överraskning, berättar powerforwarden när han direkt efter New Jersey-matchen kör ut mot flygplatsen för en semesterresa till Florida.

Roadtrip samtidigt

”The Mule” är stolt och glad och ser fram att emot att få bli pappa.

Det enda som oroar är en lång roadtrip i västerled kring just det aktuella datumet.

– Ja, det här går ju inte att missa...jag får se till att boka en plats på varje plan som går från Kalifornien till Detroit de datumen, skrockar han.

Det blir i så fall ett tungt avbräck för Wings. ”The Mule” är och förblir en av lagets främsta pjäser, det visade han med eftertryck i matchen mot Jersey. I teknisk mening är det visserligen Valtteri Filppulas 2-1-mål som räknas som matchavgörande, men tillställningen kändes inte avgjord förrän Franzén med ett rappt skott från mitt i slottet satte trean.

– Jag hade missat så mycket innan dess att det inte var mer än rätt att jag gjorde ett, säger den 31-årige Landsbro-sonen.

”Det var svårt i dag”

Han är dock påfallande nöjd med att det blev seger i sista matchen innan All Star-semestern i Floridas solsken.

– Verkligen. Det var svårt idag. De spelade riktigt tajt, vi fick inte mycket chanser. Man märker att Lemaire tagit över, vi känner ju honom från Minnesota-tiden och det påminde väldigt mycket. Man får se till att ha tålamod och inte bryta ihop under tiden , säger ”The Mule” och fortsätter.

– Det bästa med det här är att det känns som att vi tagit oss igenom den här tunga skadeperioden nu och gjort det bra. Efter All Star-uppehållet börjar några av de skadade komma tillbaka och vi kan vara stolt över vad vi uträttat med så mycket folk borta.

ARTIKELN HANDLAR OM