Sedin vs Sedin

Tvillingarna ställs mot varandra i All Star-matchen

1 av 2 | Foto: reuters
Daniel (till vänster) och Henrik.
HOCKEY

RALEIGH. För första gången någonsin:

Daniel Sedin mot Henrik Sedin.

Tvillingbröderna tingades av varsitt lag under den beramade All Star-draften i natt.

– Jag valdes först, det hoppas jag du antecknade. Nu hoppas jag att vi matchas mot varandra också, säger Daniel med ett brett leende.

Att bröderna Sedin hör till NHL:s hetaste spelare framgick med all önskvärd tydlighet när Nicklas Lidström och Eric Staal, i egenskap av framröstade lagkaptener, tog ut sina lag i nattens All Star-draft.

Redan i tredje röstningsomgången började huggsexan om tvillingarna.

Staal tog Daniel – och Lidström kontrade omedelbart med Henrik.

– Ja, jag valdes först, det hoppas jag du antecknar. Det är en viktig detalj, påpekar Daniel med ett stort leende när Sportbladet efter det bejublade och för året helt nya draft-partyt i en mässhall i centrala Raleigh.

”Bäst att mötas i en sån match”

Utgången av valen innebär att Daniel och Henke för första gången ställs mot varandra.

– Jag hoppas vi matchas mot varandra också. Det vore skojigt att få , fortsätter ”Danne”.

”Henke” håller med.

– Det här är ju mest på skoj och om vi nu ska mötas är det väl bäst att göra det i en sån här match. Ingen tar det på för stort allvar. Men visst, lite ska vi nog köra med varandra. Viss ”battling” kan det nog bli, konstaterar han.

Ward etta

Nicklas Lidström, ansvarig för den historiska splittringen, var aningen mindre patriotisk än väntat och säkrade utöver sig själv bara två landsmän, Loui Eriksson och just Henrik Sedin. Övriga – Daniel Sedin, Henrik Lundqvist och Erik Karlsson – hamnade i Team Staal.

– Jag ville ha Lundqvist också, men vi valde Tim Thomas som förste målvakt och sedan blev han tagen av de andra. Han bjöd mig på kaffe under eftermiddagen för att försöka försäkra sig om att bli vald först, men lite mer än så krävs, flinar kaptenen glad.

Etta i ”draften” – inramad av påfallande mycket humor och skratt – blev Cam Ward, hemmamålvakten som Carolinas Eric Staal helt enkelt inte kunde undvika. Lidström svarade sedan med Tampas skyttekung Steven Stamkos.

Kvar till sist – som under den grymmaste skolgårdsövning– blev Torontos Phil Kessel.

ARTIKELN HANDLAR OM