Henrik slog Daniel i All Star–matchen

Tvillingarna Sedin ställdes för första gången mot varandra: ”Det viktiga i den här tillställningen”

HOCKEY

RALEIGH. Sedin vann matchen mot Sedin.

Henrik skrapade ihop fler poäng än motståndaren Daniel i nattens All Star-match i Raleigh.

– Det var det viktiga i den här tillställningen, säger ”Henke” med ett brett leende till Sportbladet.

Foto: AFP

Tvillingarna Sedin hamnade ju efter fredagens ”draft” i varsitt All Star-lag och ställdes därmed mot varandra för första gången i historien i natt.

Och det är Daniel som kommer att få höra om utgången av den splittringen framöver. Henrik ingick inte bara i det Team Lidström som vann den sedvanligt plojartade matchen med 11-10. Han stod också för två assist, medan ”Danne” fick nöja sig med en.

– Det var det helt klart det viktiga i den här tillställningen, konstaterar Henrik glatt när vi träffar honom efteråt.

Loui poängbäst

Annars tycker han inte det var så märkvärdigt att spela mot brorsan.

– Nej, det har inte varit nån stor grej för oss. Det enda konstiga var väl att jag satt och hoppades att han inte skulle göra mål. Så brukar det inte vara, skrockar han.

Bäste svenske poängplockare i All Star-matchen blev Loui Eriksson med två mål och två assist.

– Jag hade riktigt roligt på isen, för oss spelare är det roligt att för en gångs skull spela utan press. Och man måste ju sätta några puckar, säger snipern från Dallas.

Lagkaptenen själv, Nicklas Lidström, fick ihop en endaste poäng – men i gengäld åker han hem till Detroit med osannolika 7 i plus/minus-statistiken.

– Jag tyckte det var en rätt bra match. Det är ju en avslappnad och rolig tillställningen, men på slutet när andra laget jagade kvittering blev det lite tävling också, menar ”Lidas”.

Henke bra förlorare

Henrik Lundqvist, New York Rangers svenske målvaktsstjärna, vaktade kassen åt förlorande Team Staal i tredje perioden, men var inte fullt lika svår att prata med som efter normala förluster.

– He he, nej, det här kommer jag kanske inte att ligga sömnlös över. Jag har haft en bra helg, det har varit roligt att lära känna så många nya spelare, säger han.

I natt flög All Star-spelarna i en hast tillbaka ut över den nordamerikanska kontinenten för att återförenas med sina respektive lag igen. Idag väntar träningar och i morgon kväll börjar allvaret igen.

ARTIKELN HANDLAR OM