Johansson hyllas av Bäckström

”Skulle bli förvånad om han inte tar en plats”

HOCKEY

NEW YORK. Unge Marcus Johansson fortsätter övertyga.

Han stod för ytterligare en assist när Washington i natt slog Columbus med 5-3.

– Det har sett riktigt bra ut. Jag skulle bli förvånad om han inte tar en plats, säger lagkamraten och landsmannen Nicklas Bäckström till Sportbladet.

Kampen om centerpositionerna i Washington Capitals är knallhård , men det börjar se ut som att blott 19-årige Marcus Johansson har slagläge nu.

Han spelar praktiskt varje försäsongsmatch, får mycket förtroende i form av istid och uppträder med en pondus så unga spelare inte borde kunna besitta.

– Ja, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efter nattens match, jag tycker det sett riktigt bra ut,

– Han är snabb på skridskorna och han läser spelet väldigt fint. Den stora skillnaden mot Sverige är väl att han ska gå mer på mål här, men det har ju inte jag heller lärt mig ännu så vi snackar en hel del om det...he he.

”Har gått hyfsat”

I natt svarade Marcus, tillsammans med Mike Green, för assistens till Eric Fehrs första mål. Sammanlagt har han under försäsongen samlat på sig fyra poäng.

I början av nästa vecka, när de sista trupprensningarna äger rum, får vi veta om det räcker.

– Jag skulle bli mycket förvånad om han inte tar en plats, säger ”Bäckis”.

Som själv haft en framgångsrik försäsong och framförallt petat in en hel del mål. Mot Columbus i natt blev det ett till.

– Tja, det har väl gått hyfsat, men nog känns det som att det kan bli betydligt bättre, lyder en sedvanligt blygsam kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM