Omark sågad: ”Största dåren”

Får svidande kritik efter att ha sagt att han borde platsa i Edmonton

HOCKEY

Linus Omark valde att inte hålla tyst efter petningen till farmarlaget.

Nu sågas han vid fotknölarna i Kanada.

"Största dåren", skriver Terry Jones, hockeyjournalist på Edmonton Sun.

Foto: peter wixtröm
Omark under försäsongen i Edmonton.

Efter att Linus Omark fick beskedet att han skulle skickas ner till Edmonton Oilers farmarlag Oklahoma City Barons försökte han hålla god ton.

– Självklart är jag besviken. Men jag ska åka till Oklahoma och göra mitt bästa, förhoppningsvis kommer jag tillbaka, sa Omark.

Sedan kunde han inte hålla sig från några syrliga passningar med adress Edmonton Oilers. Omark tyckte att han visat mer än tillräckligt på träningslägret och att han har vad som krävs för att lyckas i NHL.

– Jag har spelat bra och Edmonton var nöjda men tydligen så räcker det ändå inte.

”Verkade chockad”

Men Edmonton Suns reporter Terry Jones har ingen förståelse för Omarks besvikelse och tycker att han inte borde räknat med mer än en plats i farmarlaget. Jones sågade Omark längs fotknölarna i en krönika i tidningen.

”Största dåren var tydligen Linus Omark som verkade chockad över att upptäcka att han skulle börja säsongen i Oklahoma City. Som lite, klen och fjärde nykomling bakom Taylor Hall, Jordan Eberle och Magnus Pääjärvi så borde han ha insett att han inte skulle börja i NHL. Men den delen av översättningen gick tydligen förlorad någonstans mellan Sverige och Nordamerika", skriver han enligt Kuriren.

ARTIKELN HANDLAR OM