Gustafsson nedskickad till tredje ligan - dök inte upp

”Vi vet inte vad som händer”

HOCKEY

Anton Gustafsson nobbades av Capitals farmarlag och skickades till South Carolina Stingrays i amerikanska tredjeligan. Men talangen dök inte upp när laget samlades för träning.

- Han skulle spela med oss men har inte dykt upp än, säger Stingrays tränare Cail Maclean.

Foto: BILDBYRÅN
Anton Gustafsson.

Washington Capitals meddelade förra veckan Anton Gustafsson att han får spela med South Carolina Stingrays i tredje liga den här säsongen. Men han har ännu inte dykt upp.

- Vi vet inte vad som händer med Anton. Han skulle spela med oss, men han har inte dykt upp än, säger Stingrays tränare Cail Maclean till postandcourier.com.

Men enligt Anton Gustafssons agent Peter Werner är det inget märkligt som ligger bakom Gustafssons frånvaro.

- Det är inget märkligt. Han kommer att börja träna med dom om ett par dagar, säger Werner till Sportbladet.

Stingrays tränare påstår att han inte hört något om det?

- Jag vet inte hur kommunikationen mellan Stingrays, Hershey Bears (farmarlaget) och Capitals fungerar. Anton har hela tiden varit inställd på att spela med dom.

”Lång och tuff väg”

Det var andra året i följd som Anton Gustafsson misslyckades med att ta en plats i Capitals farmarlag Hershey Bears. Gustafsson var Capitals förstaval i draften 2008 men förra året blev det spel i allsvenskan med Bofors. I år ville Capitals ha kvar honom i Nordamerika.

- Det är inget konstigt att man gör så med unga spelare. Anton vet att det är en lång och tuff väg till Capitals och NHL men han är inställd på att kämpa, säger Peter Werner.

Gustafsson har dragits med efterhängsna skador som varit hämmande för utveckligen. Framför allt är det ryggen som krånglat.

- Skadeläget ser bra ut. Det man ska komma ihåg är att han tappat två säsonger. Det viktigaste för honom är att ta det lugnt och fint nu, säger Peter Werner.

ARTIKELN HANDLAR OM