Detroit förstörde mästarnas fest

Foto: AFP
HOCKEY

WASHINGTON. Regerande mästarna firade fjolårssäsongen genom att hissa Stanley Cup-baneret i taket.

Sedan förstörde Detroit festen genom att vinna med 3-2.

– Vi har varit med om det där själva. Segerceremonierna kan vara rätt känsloladdade och det är inte alldeles lätt att fokusera på hockey efteråt, säger Nicklas Lidström till Sportbladet efter andra raka segern.

Det blev inte som Chicago Blackhawks hade tänkt sig i första seriematchen hemma i United Center sedan Stanley Cup-triumfen i somras.

Tanken var förstås att segerceremonin före första nedsläpp – komplett med hissat mästarbanér– skulle följas upp med en ny, lycklig triumf.

Men det satte ärkerivalerna i Detroit Red Wings stopp för.

De vann en hård jämna.

– Det känns ju förstås bra för oss att få sabotera festen, säger Nicklas Lidström när vi talar med honom efter slutsignalen.

”Hade lite flyt”

– Vi har varit med om det där själva. Segerceremonierna kan vara rätt känsloladdade och det är inte alldeles lätt att fokusera på hockey efteråt.

”Lidas” beskriver segern både som lite tursam – och som resultatet av hårt arbete.

– Vi hade lite flyt som fick in 3-2 i ett powerplay, men gjorde det sedan väldigt bra som höll dem stången i tre numerära underlägen de sista tio minuterna. Det är det jag är mest nöjd med idag, säger han.

Wings har nu fått inleda säsongen med två raka segrar och omvärlden ser det som tydligt bevis på att den gamla lagmaskinen är extra utvilad efter det osedvanligt långa sommarlovet.

Men lagkapten Lidström håller inte riktigt med.

– Ännu så länge tror jag inte det har det så . Det blir nog mer utslagsgivande längre fram, säger han.

Mer spelsugen än någonsin

– Däremot kan jag ju erkänna att jag är mer spelsugen än jag brukar vara den här tiden på året. Det kändes redan i slutet av augusti. Uppehållet hade varit långt, man ville verkligen komma igång igen.

Och det får motståndare som Chicago nu lida för.

”Lidas” hade en assist till Valtteri Filppulas sista, avgörande mål – och Johan Franzén en till samma finländares första i inledningsperioden.

ARTIKELN HANDLAR OM