Säsongens första seger för Ottawa

HOCKEY

NEW YORK. Äntligen.

Efter tre raka förluster lyckades Ottawa i natt ta säsongens första seger.

– Väldigt skönt. Men vi spelade bra och förtjänade att vinna, säger Daniel Alfredsson till Sportbladet efter 3–2-vinsten.

Foto: afp
Milan Michalek satte 2–0 på Daniel Alfredssons passning.

Paniken höll på att sprida sig bland de hängivna hockeyfansen i den kanadensiska huvudstaden.

Det här var ju året när Senators skulle ta ett kliv framåt – inte inleda med tre svarta plumpar i protokollet.

– De två första matcherna spelade vi rent ut sagt dåligt också. Vi åkte bara och jagade, säger Daniel Alfredsson när vi når honom efter Carolina-matchen.

– Men redan mot Washington i måndags var vi bättre. Egentligen borde vi nog ha vunnit den matchen.

”De såg sega ut”

Utdelningen kom i natt istället. Efter att ha tappat en till synes trygg 2–0-ledning

– Det blev onödigt jämnt i tredje, men sett till helheten var vi det klart bättre laget. Samtidigt ska det sägas att Carolina såg lite sega ut, de var nog trötta efter sin Europa-resa, säger ”Alfie”, som själv noterades för en assist.

Den 35-årige lagkaptenen tycker överhuvudtaget att laget är bra rustat – och tillbakavisar påståendet att förlusten av backar som Anton Voltjenkov och Andy Sutton försvagat Senators defensivt.

– Vi kanske inte kommer att kunna vara lika fysiska, men eftersom vi har mer rörliga backar ska vi kunna möta motståndarna tidigare och inte behöva tillbringa lika mycket tid i egen zon, förklarar han.

Skadefri

Daniel klev själv av isen i matchen mot Washington senast, på grund av en ”skada i nedre delen av kroppen”, men var alltså tillbaka redan i natten.

– Jag fick en sträckning på baksidan av låret och tog det säkra före det osäkra. Men det var ingen fara alls, jag är återställd nu, berättar han.

ARTIKELN HANDLAR OM