Eriksson bakom Dallas seger

HOCKEY

NEW YORK. En enad expertis hävdade att de skulle få svårt i år.

Dallas Stars svar: Bara segrar

I natt tog de fjärde raka, hemma mot St. Louis – efter straffar.

– Det är väldigt skönt att ha fått en sån start på säsongen, men vi spelar riktigt bra också, säger tvåmålsskytten Loui Eriksson till Sportbladet efter 3–2-segern.

Foto: ap
Loui Eriksson sätter en straff mot St. Louis.

Toronto Maple Leafs och Dallas Stars.

De hörde båda till de mest nederlagstippade lagen inför säsongen. De hade tappat för många nyckelspelare, hette det. De var för unga.

Men efter fyra omgångar leder de varsin konferens – och är ensamma i ligan om att vara helt obesegrade.

– Ja, det har gått bättre än vad många trodde. Vi har spelat riktigt bra, konstaterar Dallas-snipern Loui Eriksson när vi når honom efter triumfen mot St. Louis.

– Men jag är inte så förvånad. Vi har i princip samma lag som förra året, plus en ny målvakt som spelar väldigt bra, och jag vet ju vad vi kan. Men det är väldigt skönt att vi fått den här starten. Det ger oss självförtroende.

”Riktig karaktär i laget”

Segern i natt kom efter straffar – och det är på straffar och övertid Stars bärgat merparten av segrarna i säsongsupptakten.

– Förra året kändes det som att vi inte vann en enda övertid, nu tar vi i stället alla. Det handlar om viktiga poäng, så det är väldigt positivt, säger Loui.

– I matchen mot St. Louis lyckades vi också hämta in ett 0–2-underläge. Det visar att vi har riktigt bra karaktär i laget i år.

Eriksson bidrog själv i högsta grad till den triumfen. I natt spelade han först fram till James Neals reducering, sedan kvitterade han på egen hand. Och så rundade göteborgaren av med att sätta en straff också.

– Jo, blir några poäng. Men det har att göra med att hela vår kedja spelar bra nu. Vi hittar verkligen varann, menar han.

Patrik Berglund stod för övrigt för ett av St. Louis mål.

ARTIKELN HANDLAR OM