Kronwall avgjorde på övertid för Detroit

HOCKEY

NEW YORK. Niklas Kronwall blev matchhjälte i natt.

Han avgjorde Detroits bortafajt mot Phoenix med en saftig rökare från blålinjen – på övertid.

– Ja, jag fick rätt bra träff. Men det bästa var att det gick till precis som vi hade planerat, säger ”Kronner” till Sportbladet efter 2–1-segern.

Foto: ap
Kronwall jublar efter att ha satt det avgörande målet.

Det var mindre än en minut kvar av övertidsperioden när Detroits coach Mike Babcock samlade sin powerplay-enhet – Henrik Zetterberg, Dan Cleary, Nicklas Lidström och Niklas Kronwall – vid båset för en sista taktikgenomgång.

Strax därefter fick Kronwall pucken på blålinjen och avgjorde matchen med ett rungande slagskott.

– Det blev precis som vi hade snackat om. ”Lidas” gick upp i zonen och fick med sig deras toppkille. Sedan kom pucken till mig och ja, jag fick rätt bra träff, säger Kronwall när vi pratar med honom efter slutsignalen.

– Det är alltid extra skönt när det man planerat verkligen fungerar.

Imponerad av Ekman-Larsson

Kronwall är nöjd med Red Wings insats även som helhet.

– Första perioden var inget vidare, men i andra tycker jag vi började spela riktigt bra. Vårt powerplay är lite skakigt, vi saknar verkligen Rafalski och Franzén. Men vi fick ju till det med, till slut. Och jag tror det var väldigt bra för laget att vi fick med oss de här två poängen.

Trots att det var en så jämn och hård match hann ”Kronner” ta en ordentligt titt på den nye landsmannen i Phoenix, Oliver Ekman-Larsson – och ynglingen gjorde starkt intryck.

– Jag har inte sett honom spela tidigare och blev riktigt imponerad. Han är ruggigt på bra på skridskorna och tar hela tiden rätt beslut. Man kan verkligen inte tro att han är så ung. All kredd kille fått har täckning. Han kommer att kunna bli riktigt, riktigt bra, berömmer Red Wings-hjälten.

ARTIKELN HANDLAR OM