Första målet för Pääjärvi

HOCKEY

NEW YORK. Manus Pääjärvi har presenterat sig.

I natt prickade han äntligen in NHL-karriärens första mål – och passade samtidigt på att bocka av sin första assist också.

– Men vi förlorade, så jag bryr mig inte så mycket om det, säger den 19-årige supertalangen efter 5–3-förlusten i slaget om Alberta.

Foto: reuters
Pääjärvi firar med lagkamraterna Hemsky och Gilbert.

Ja, den kanske störste forward-talang Sverige skickat till NHL sedan Nicklas Bäckström hade en lyckad match mot Calgary i natt.

Först såg Magnus Pääjärvi till att skaffa sig sin första assist genom att delta i förarbetet till Ales Hemskys 1–0-mål dryga fem minuter in i matchen.

Sedan gjorde han alltså sitt första NHL-mål. Det var i början av andraperioden ”Maggy”, som han kallas av lagkamraterna, formligen tryckte in en puck som låg framför benskydden på Miika Kiprusoff.

”Ett skitmål”

Domarna var osäkra på om det gått riktigt till och ringde därför upp det som kallas ”War room” i Toronto för videogranskning.

– Jag var aldrig särskilt orolig. Men det var ett riktigt skitmål, säger Magnus till Edmonton Journal.

Svenskens jungfrumål innebar att Oilers gick upp i 3–2-ledning och i det läget såg det ut som att de skulle kunna klippa säsongens andra Battle of Alberta-skalp.

Men i tredje perioden tappade det unga manskapet allt och Calgary kunde vända till 5–3, efter att ha satt sista pucken i tom kasse.

– Och jag bryr mig mer om att vi förlorade än om mitt mål, säger en besviken Pääjärvi.

– Det är oacceptabelt att vi förlorar i slutperioden. Vi försökte och kämpade, men det fungerade inte. Vi måste göra bättre än så.

ARTIKELN HANDLAR OM