Lundqvists storspel hjälpte inte Rangers

HOCKEY

NEW YORK. Rangers har tre sina tre toppforwards på skadelistan.

Då hjälper det inte att Henrik Lundqvist storspelar.

– Jag känner mig bättre för varje match, men det räcker inte. Att några killar är skadade spelar ingen roll, jag måste förbättra mig, säger han självkritiskt efter nattens 3–1-förlust mot Colorado hemma på Madison Square Garden.

Foto: afp
Lundqvist slår bort pucken framför Colorados Daniel Winnik.

Fast egentligen har den svenske stjärnmålvakten ingen som helst anledning att ta på sig andra raka hemmaförlusten.

Han tog det han kunde ta och lite till och kan inte, ens av sig själv, hållas ansvariga för att hans lagkamrater inte gör mål – eller förmår döda utvisningar.

Så förklaras nederlaget mot Avalanche, nämligen. Utan Marian Gaborik, Vinny Prospal och Chris Drury – alla skadade i minst en månad – på isen gör Rangers helt enkelt inga mål, trots tre powerplay bara i sista perioden. Motståndarna hade två på hela matchen och utnyttjade bägge – främst på grund av Blåskjortornas tafatta ”penalty kill”.

”Kommer att gå bra”

– Men vi kan inte fokusera på att några nyckelspelare är skadade. Vi har det lag vi har och måste göra det bättre tillsammans, insisterar Lundqvist.

– Vi får försöka se det positiva i att vi ändå är nära, med lite tur hade vi kunnat få en poäng ikväll och om vi bara fortsätter jobba hårt kommer det att gå bra.

Färjestad-bekante norrmannen Jonas Holös svarade för en ny, fin insats för Colorado på Garden.

Tyvärr fick han inte möta landsmannen Mats Zuccarello Aasen, men förmodligen hämtar Rangers-ledningen upp honom från farmarligan till nästa match, mot Toronto på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM