Kanoninsats av Hedman mot Dallas

25 minuter på isen och två assist i natt

HOCKEY

NEW YORK. Nu finns det inga obesegrade lag i NHL längre.

Det såg bland andra en suverän Victor Hedman och hans Tampa i natt till genom att spöa heta Dallas med 5–4.

– Spelar vi som i den här matchen är det väldigt få lag som slår oss, säger ”Vigge” till Sportbladet efter att ha spelat närmare 25 minuter och stått för två assist.

Foto: ap
Hedman.

Ja, Tampa Bay Lightning kom snabbt tillbaka efter 0–6-plumpen borta mot Florida i helgen och klappade alltså till obesegrade Dallas med 5–4 hemma i St. Pete Times Forum.

– Ja, det var skönt att vi kunde studsa tillbaka på en gång. Vi var helt off mot Florida och gjorde inte alls vad vi skulle. Men i dag var vi riktigt bra. Siffrorna är lite missvisande, så jämnt var det inte. Vi vann ju skotten med 44–19, säger Victor Hedman när vi talar med honom i telefon efter slutsignalen.

– Dallas är bra, men spelar vi som i den här matchen är det få lag som slår oss.

”Allt fungerade”

”Vigge” stod själv för sin bästa match för säsongen. Han fick med sina knappa 25 minuter mest istid av alla på banan, slog två målgivande passningar och utsågs till matchens första stjärna.

– Jo, det här var nog min bästa insats hittills. Det kändes redan i första bytet att allting fungerade, säger han.

– Sedan var det kul att få göra några poäng också, jag har inte gjort det sedan första matchen. Men det viktiga är att vi vinner.

Det andra obesegrade laget innan nattens omgång, Toronto Maple Leafs, fick sin fyra matcher långa segersvit spräckt av New York Islanders hemma i Air Canada Centre.

Leafs lyckade efter många om och men kvittera Islanders 1–0-ledning i slutet av tredjeperioden och hade sedan flera chanser att avgöra under slutsekunderna – bland annat hade svenske Fredrik Sjöström i princip öppet mål – men i stället kunde John Tavares pricka in 2–1 för gästerna under övertidsperioden.

Robin Lehner, 19, fick känna på NHL redan i helgen – och i natt blev det mer istid för den unge svenske keepern.

Han ersatte Brian Elliot, som fick nog efter att ha släppt in mål nummer fem från Pittsburgh, och höll faktiskt nollan i halva matchen.

Får Lehner chansen från start i Ottawas nästa match?

ARTIKELN HANDLAR OM