”Är skönt att de har förtroende för laget”

Inte en enda affär av Detroit - då visade Lidas & co att ledningen gjorde rätt

Foto: REUTERS
Lidström jublar.
HOCKEY

NEW YORK. Detroit gjorde inte en enda affär före måndagens trading deadline.

Och det verkar inte ha behövts heller.

Några timmar efter att de flesta andra försökt hotta upp sina lag såg den helt intakta Red Wings-truppen till att krossa att Los Angeles Kings med 7-4.

– Ja, det är skönt att ledningen har förtroende för laget och ikväll visade vi att vi kan spela riktigt bra också, säger Nicklas Lidström till Sportbladet.

Siffrorna 7-4 ljuger en smula. De antyder ju att Kings hade något att säga till om, men de råkade bara få in några tröstmål när matchen redan var avgjord.

I själva verket dominerade gästerna från Michigan fullständigt, från start till mål.

– Vi spelade bra redan i första perioden, trots att de gjorde första målet körde vi bara på och hade ledningen med 3-1 efter tjugo minuter, säger Nicklas Lidström när vi pratar med honom efter slutsignalen.

– Det var något vi snackat om, att vi varit för långsamma i starten i början av matcherna. Det känns bra att vi kunde korrigera det.

Nöjd med laget

Kanske kan insatsen ses som ett uttryck av tacksamhet gentemot lagledningen, som lät laget förbli intakt under måndagens – för alla spelare – gastkramande trading-bonanza.

– Ken Holland (Wings general manager) är nog rätt nöjd med laget och det känns ju bra för oss att han har förtroende för hela truppen, säger ”Lidas”.

– För oss handlar det snarare om att alla skadade spelare ska komma tillbaka. Det börjar de göra nu och vi visade i den här matchen att vi kan spela riktigt bra när alla är med. Det är bra för vår självförtroende.

Ja, i princip hade Wings, för första gången på hur länge som helst, fullt lag i Staples Center.

Franzén stolt pappa

Den ende som saknades var Johan Franzén, som precis blivit pappa för första gången.

– Ja, de fick en son i söndags morse, så han är hemma och är stolt just nu, det är ju första gången. Jag får se om jag kan ge honom några råd framöver, skrockar fyrabarnspappan Lidström.

Som själv gjorde ett av de sju målen, medan Henrik Zetterberg hade två assist och Niklas Kronwall.

– Det bästa ikväll var att det inte bara var Zätas och Datsyuks kedja som gjorde mål. Alla enheter bidrog och det kommer att behövas framöver, säger lagkaptenen.

FAKTA

Matchfakta från nattens matcher:

Los Angeles–Detroit 4–7 (1–3, 0–1, 3–3)

Los Angeles: Michal Handzus, Dustin Brown, Wayne Simmonds, Brad Richardson. Målvakt: Jonathan Quick 75,0 procent och Jonathan Bernier 66,7 procent. Detroit: Drew Miller 2, Nicklas Lidström (13) (Henrik Zetterberg), Daniel Cleary, Pavel Datsiuk (Zetterberg, Niklas Kronwall), Darren Helm, Jiri Hudler. Målvakt: Jimmy Howard 89,7 procent.

Publik: 18 118.

Minnesota–Chicago 2–4 (0–0, 0–3, 2–1)

Minnesota: Martin Havlat, Brent Burns. Målvakt: Niklas Bäckström 88,2 procent. Chicago: Patrick Sharp, Tomas Kopecky (Viktor Stålberg), Jonathan Toews, Marian Hossa. Målvakt: Corey Crawford 92,3 procent.

Publik: 19 155.

ARTIKELN HANDLAR OM