Rangers kan missa slutspel - nu hänger allt på Lundqvist

Indraget i streckstriden efter förlust mot Buffalo - reservmålvakten bröt nyckelbenet

HOCKEY

NEW YORK. Nu är New York Rangers officiellt indragna i streckstriden.

De förlorade med uddamålet mot Buffalo, en av huvudrivalerna, hemma på Madison Square Garden i natt.

– Det här var en otroligt viktig match, så det känns tungt, säger alldeles nyblivne 29-åringen Henrik Lundqvist efter 3-2-nederlaget.

Foto: REUTERS

Rangers svenske stjärnmålvakt fyller 29 år idag, men fick alltså inte inleda födelsedagsfirandet som han hade hoppats.

New York-laget hamnade i underläge efter en blek förstaperiod och fick sedan jaga och jaga, men kom aldrig ikapp.

– Vi är ju där hela tiden, men vi börjar för avvaktande. Det är som att vi väntar på att något ska hända och så tar de ledningen. Sen får vi slita för att komma tillbaka. Det vore bättre om vi körde på från början och sedan avvaktade, suckar han när vi möter honom i omklädningsrummet efteråt.

– I början av säsongen gick det att komma igen, men nu är alla poäng så otroligt viktiga så alla lag spelar extremt tajt bakåt. Det är synd att vi inte får ledningen, för när vi får det är vi rätt bra. Då spelar vi smart och enkelt och så måste motståndarna öppna upp sig, varmed vi får mer chanser.

”Var en otroligt viktig match”

Förlusten mot Sabres innebär alltså att Rangers nu är riktigt insyltat i striden runt strecket, främst tillsammans med Carolina och just Buffalo. Lundqvist menar att de redan var det eftersom Buffalo har tre matcher färre spelade, men om det blivit seger i nattens fajt hade de ändå haft sju poängs marginal. Nu har de ynka tre.

– Det här var en otroligt viktig match, så det känns tungt. Snart kan vi vara under strecket, konstaterar Henke besviket.

Lär få spela oavbrutet

Mycket kommer att hänga på honom själv under slutspurten. Martin Biron, den rutinerade backup-målisen som sett till att svensken fått mer avlastning än vanligt den här säsongen, bröt under måndagens träning nyckelbenet och blir av allt att döma borta resten av säsongen.

– Planen var att nog att han skulle spela några matcher framöver också och det är synd om honom, han har jobbat på bra för att vara beredd. Men nu är det som det är och jag försöker att inte fokusera på det. Det här har varit min sits de senaste åren och det är dessutom nu, när det tajtar till sig, det är riktigt roligt, säger ”Henke”.