Ovetjkin avgjorde – med drömmål

Ryske stjärnan: ”Ja, det var ganska snyggt”

HOCKEY

NEW YORK. Alexander Ovetjkin kan fortfarande, tro inget annat.

I natt avgjorde han Capitals hemmafajt mot New York Islanders med en rasande grann soloräd.

– Ja, det var ganska snyggt, säger den ryske superstjärnan själv med ett sitt bredaste leende.

Capitals svarade sannerligen inte för någon storartad match i natt heller.

De hade, förstås, övertaget på Islanders och ledde skotten med 39-28 när sista matchminuten inleddes.

Men det stod fortfarande 0-1.

Då vaknade stjärnorna, äntligen. 19.12 kvitterade Brooks Laich, efter förarbete av Alexander Ovetjkin och New Jersey-förvärvet Jason Arnott. Och den förlängning som följde hann bara pågå i knappa två minuter innan samme Ovetjkin snodde åt sig en felpassning i egen zon, störtade iväg över isen, snurrade upp ett par Islanders-backar och prickade till slut in avgörandet med en elegant backhand.

– De missade pucken och jag fick upp full fart. Det var ganska snyggt, jag tar det, säger han till AP och flinar glatt.

”Så är det med superstjärnor”

Coachen Bruce Boudreau flinar han också.

– Jag tyckte Alex såg håglös ut större delen av matchen, men så är det med superstjärnor. De behöver inte alltid spela bra, de blixtrar ändå till i exakt rätt tillfällen, säger han.

Förutom Arnott fanns också nytillskotten Marco Sturm – i förstakedjan med Ovetjkin och Nicklas Bäckström, minsann – och Dennis Wideman på isen och alla skötte sig fint.

Det blev förlust för Niclas Bergfors i första matchen med Florida Panthers, men den unge sörmlänningen – som trejdades till Fort Lauderdale från Atlanta i måndags – har ändå anledning att vara nöjd med debuten.

Han fick förtroendet i förstakedjan med Stephen Weiss och David Booth, avlossade fyra skott och hamnade trots 2-1-nederlaget mot Carolina på plus ett.

Gladast på isen var dock Cory Stillman. Han skickad från Florida till Carolina i måndags – och ett dygn senare gjorde han mål på sina gamla lagkamrater.

– Emotionellt, säger han om upplevelsen.

Dallas tog en livsviktig seger mot Phoenix i natt – och lagets svenskar bidrog i högsta grad. Tom Wandell, som börjat bli riktigt het på slutet, gjorde matchens första mål med ett fräsande skott och Loui Eriksson spelade fram till Jamie Benns avgörande 3-2-balja – fem sekunder före slutsignalen.

St. Louis Blues verkar inte gilla att spela mot Calgary något vidare. Så sent som i söndags fick de stryk med 1-0 i Calgary – och i nattens retur i St. Louis blev de nollade igen. Den här gången skrevs siffrorna till förkrossande 6-0.

– Miikka Kiprusoff har varit lysande i bägge matcherna, säger Jarome Iginla till AP.

Fredrik Modin, som just trejdats till Flames från Atlanta, spelade inte men kan glädja sig åt att ha hamnat i ett lag som spelar riktigt bra just nu. Särskilt mot St. Louis...