Henke Lundqvist knäckte mästarlaget

HOCKEY

NEW YORK. Vad är mästare mot en kung?

Henrik Lundqvist knäckte Chicago Blackhawks hemma på Madison Square Garden i natt.

– Otroligt skönt, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

New York Rangers vann alltså matchen mot regerande mästarna Chicago på den klassiska Garden-isen sent i natt, med 3-2.

Och ja, svenske målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist hade stor del i segern.

Han gjorde sig visserligen skyldig till en tavla på ett Patrick Kane-skott i den intensiva tredjeperioden – en tavla av den sort han aldrig hade slutat gräma sig över om den haft avgörande betydelse.

– Ja, usch, där var det jobbigt. Men jag trodde han skulle passa och slarvade för mycket, säger ”Henke” när vi möter honom några minuter efter slutsignalen.

Men ett tajt, fysiskt Rangers gick alltså och vann och istället kunde han glädja sig åt allt lyckat.

”Känt fin form"

Den iskalla räddningen på Patrick Sharps friläge i den första perioden till exempel. Akrobatiken under Blackhawks ursinniga forcering den sista, dryga minuten – som inkluderade ett långt och gastkramande 4-mot-6-underläge. Och 33 stoppade skott.

– Jo, bortsett från det där andra målet gick det riktigt bra ikväll. Men jag har känt mig i fin form i flera matcher nu, säger svensken som hyllades med den klassiska ”HEN-RIK”-ramsan av hemmafansen efteråt.

– Men hela laget gjorde en bra match ikväll. Chicago är ett vasst lag, men vi spelade tajt och disciplinerat. Det känns otroligt skönt att vinna.

Särskilt nöjd är ”Kung Henke” med att segern ägde rum på hemmaplan, där Rangers haft problem.

– Jag vet inte varför det blivit så, men vi behöver spela bättre hemma. Ikväll var det som att Chicago förde matchen och vi kunde agera mer som på bortaplan. Och det funkade ju bra.

ARTIKELN HANDLAR OM