Hedberg fick första segern med Devils

HOCKEY

WASHINGTON. Johan Hedberg vann i natt sin första match för New Jersey.

Och det skedde mot regerande mästarna.

– Skönt för mig och skönt för laget. Nu ser man äntligen lite leenden bland grabbarna igen, säger ”The Moose” till Sportbladet efter 5–3 segern.

Foto: ap
Hedberg lyckades inte hindra Fernando Pisani från att näta.

Efter alla motgångar lyckades krisande New Jersey Devils alltså äntligen ta en seger i natt, borta mot Chicago Blackhawks.

Och det var Johan Hedberg som förde laget i mål.

Han fick hoppa in i kassen när Martin Brodeur en bit in i andra perioden gjorde illa sig i en armbåge.

– Han fick pucken mitt på den där nerven man han har i armbågen. Jag har varit med om det själv, vet exakt hur det känns och förstod direkt att det var dags att dra på sig masken. Man blir helt bedövad i armen såna där gånger och kan inte ens hålla i klubban, berättar den 37-årige masen när vi når honom efter slutsignalen.

Tre poäng av Stålberg

Inhoppet blev mycket lyckat. Johan spelade övertygande, tog 21 av 24 skott och kunde inkassera sin första seger som Devils-keeper.

– Det kändes helt okej, vilket är glädjande. Jag har ju inte spelat så mycket och när jag gjort det har det inte gått något vidare, säger han.

Allra mest gläds ”The Moose” dock åt att laget äntligen fick en framgång.

– Det har varit rätt tungt, men jag tycker mig se tecken på att vi tagit några steg framåt och det här behövdes verkligen. Nu ser man äntligen lite leenden bland killarna igen. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på detta, vi har en del att tag igen, menar han.

Victor Stålberg hade ännu en lyckad natt i Blackhawks-tröjan. Han gjorde själv ett av de tre målen mot Devils – och spelade fram till de andra två.

ARTIKELN HANDLAR OM