Taylor Hall skadad i sitt första slagsmål

HOCKEY

Rookien Taylor Hall har mist ”oskulden”.

I natt noterades 19-åringen för sitt första Gordie Howe-hattrick – och blev skadad på köpet.

– Jag försökte bara försvara mig, säger Hall.

Foto: ap
Taylor Hall föll illa i slutet av slagsmålet och skadade sig.

Supertalangen draftades som nummer ett av Edmonton Oilers sommaren 2010.

Under sitt första NHL-år har han presterat med betyget väl godkänt. Hall hade inför nattens hemmamatch mot Columbus gjort 21 mål och 19 assist för bottenlaget Oilers.

Och i natt hann Hall med det 22:a målet och ytterligare en assist innan han 13.33 in i den andra perioden hamnade i slagsmål med Blue Jackets Derek Dorsett.

Det var Halls första NHL-slagsmål och det slutade olyckligt när 19-årigen föll till isen och skadade vänstra vristen såpass illa att han tvingades lämna isen för att inte återkomma under matchen.

– Det finns ingenting i kontraktet som säger att du inte får slåss, att du inte får försvara dig själv. Det var allt jag försökte göra. Det är otur att jag tvingades lämna matchen på grund av slagsmålet, men jag skulle förmodligen göra det igen om jag måste, sa Hall enligt nhl.com.

”En kämpe”

Mål, assist och slagsmål i en och samma match går under beteckningen Gordie Howe-hattrick. Den legendariske NHL-spelaren var känd för att både noteras för poäng och hamna i slagsmål och fick därför denna trippel uppkallad efter sig.

– Du vill aldrig se en kille som Hallsy hamna i en konfrontation som denna. Jag tror han kände att han hade fått nog. Men killen har mycket fajteranda i sig. Han är en kämpe, sa Oilers kapten Shawn Horcoff.

Columbus Derek Dorsett, en som är van vid tuffa tag och fajter, var också förbluffad.

– Jag såg att hans handskar försvann och var lite förvånad när han slog mot mig. Jag kände att ”okej, det är dags” men jag visste vem jag slogs med och jag vet vilka killar det är jag borde slåss med. Han är normalt sett inte en av dem, men jag låter honom inte bara kasta handskarna och börja slå mig, förklarade Dorsett.

Formstarkt Oilers

Edmontons ledning ville i morse inte kommentera eller ge en diagnos på hur allvarlig Halls skada är.

Men det kan vara ett hårt slag för Oilers, som vunnit sex av de senaste nio matcherna, eftersom laget nyligen mist två andra offensiva stjärnor. Först trejdades Dustin Penner till Los Angeles Kings i måndags och sedan axelskadades Ales Hemsky på tisdagen.

Matchen? Jo, den vann Oilers till slut med 4–2.