Rangers tog viktig seger mot Ottawa

HOCKEY

NEW YORK. De fortsätter vara konstiga, New York Rangers.

De får ständigt stryk på hemmaplan – men så fort de lämnar Manhattan blir de vinnare.

I natt räddade blåskjortorna helgen genom att slå Ottawa med 4–1.

– Nu är det upp till oss själva om vi går till slutspel, säger Henrik Lundqvist.

Foto: reuters
Mats Zuccarello hittade rätt efter en hel del missar de senaste matcherna.

New York Rangers facit den senaste tiden är verkligen egenartad läsning.

För en dryg veckan sedan körde de över självaste Washington med 6–0. Sedan följde tre raka hemmaförluster som såg ut att helt kvadda lagets slutspelschanser. Men i natt var de alltså tillbaka på bortaplan, i Ottawa – och vann med 4–1.

– Vi har svarat för bra insatser hela tiden och gjorde det ikväll också, men nu lyckades vi göra mål också, säger Henrik Lundqvist till New York Rangers hemsida.

Mål av Zuccarello

Han såg länge ut att vara på väg mot säsongens nionde nolla, men i ett powerplay fem minuter in i tredje perioden lyckades Sergej Gonchar, efter förarbete av Jason Spezza och Erik Karlsson, pricka in ett tröstmål. Lundqvist var likafullt utmärkt, tog sammanlagt 28 skott och hoppas nu på att hans lagkamrater ska kunna försvara den sjundeplats man återerövrade då Carolina samtidigt förlorade med 5–2 mot Chicago.

– Alla är medvetna om hur tajt det är i tabellen och i vilken allvarlig situation vi befinner oss i, men vi kan inte bli nervösa. Det är upp till oss själva om vi ska klara det här och vi får se det som en stor utmaning, säger han.

Norrmannen Mats Zuccarello hör till de som haft svårast att omsätta chanser i mål den senaste veckan, men i natt lyckades han äntligen få i en puck.

– Otroligt skönt. Men det var på tiden också, säger han till tv-kanalen MSG.

Rangers nästa match, mot serieledande Philadelphia, avgörs på söndag eftermiddag. Dessvärre på Madison Square Garden...