Ericsson i vilt slagsmål – domaren träffades

Detroit-svensken skulle hämnas på Edmontons Gilbert Brule

HOCKEY

Edmontons Gilbert Brule tacklade Detroits Pavel Datsiuk.

Då ryckte Detroitsvensken Jonathan Ericsson in och hoppade på Brule.

Mitt i slagsmålet träffades linjedomaren av ett slag.

– Linjemannen gjorde ett misstag som tog tag om båda mina armar, säger Ericsson till Toronto Sun.

Brule tryckte till Datsiuk som åkte längs sargen. Jonathan Ericsson som åkandes precis bakom hoppade på Brule och fick in några ordentliga träffar.

Sedan kom en domare och tog tag om Ericssons armar och Brule fick istället in några smällar. En andra domare ryckte in och i mitt i kaoset träffade Brule en av domarna i ansiktet.

”Inte överraskad”

– Jag antog att någon skulle komma efter mig efter att jag tacklade honom (Datsiuk), jag var inte överraskad, säger Brule till Toronto Sun.

– Domarna kom in ganska snabbt och jag fick möjligheten att få in några slag. Jag tror till och med att jag träffade linjedomaren i ansiktet, fortsätter han.

Ericsson tyckte att linjedomaren hanterade situationen fel.

”Tur inget allvarligt hände”

– Han gjorde ett misstag som kom och tog tag om båda mina armar, säger Ericsson och fortsätter:

– Jag antar att han har lärt sig något nu att han till nästa gång försöker komma mellan spelarna istället för att bara ta tag i en av dem. Det kan vara farligt om du låser en kille och jag tror att han fick ett slag också. Turligt nog hände inget allvarligt.

Ericsson fick 5+10+2 minuter för att han var delaktig och startade slagsmålet och Detroit vann till slut matchen med 3–1.

ARTIKELN HANDLAR OM