Washington vinner – med ”tråkigt” spel

HOCKEY

FORT LAUDERDALE. Det ser inte lika spektakulärt ut som förr om åren.

Men Washington vinner hela tiden och såg med söndagens bortaseger mot Florida till att återerövra förstaplatsen i Southeast-divisionen.

– Så länge vi vinner är jag nöjd. Det kan nog rentav vara bra att det inte ser lika snyggt ut som tidigare, säger målskytten Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 3–2-vinsten i Fort Lauderdale.

Foto: ap
Marcus Johansson bjuder Floridas målvakt Scott Clemmensen på en flygtur.

Det finns inte mycket att säga om den sena söndagseftermiddagens lättglömda divisionsmöte i Bank Atlantic Center utanför Fort Lauderdale.

Capitals spelade utan flärd, utan ”flash” och utan att någon jublade av hänförelse. Men de vann – efter ett övertidsmål av Alexander Semin på begåvad passning från Marcus Johansson.

Och just så har det sett ut på slutet. Det som en gång var världens sexigaste hockeylag spelar numer mycket konventionellt, men har framgång.

– Ja, så länge vi vinner finns det inget att klaga på. Jag är nöjd. Det kan nog rentav vara bra att det inte ser lika snyggt ut längre, vi kan ha nytta av det längre fram, säger Nicklas Bäckström när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

Tampa i nästa match

Segern mot Florida var fjärde raka och med den sviten är Washington för första gången sedan december tillbaka på förstaplatsen i Southeast-divisionen.

– Det är roligt och betyder mycket, det är ju där vi vill vara, säger ”Bäckis”, som själv gjorde ett av målen

Frågan är dock hur länge de kan försvara sin position. Redan kommande natt väntar ”seriefinal” mot Tampa, nu en poäng bakom huvudstadslaget.

”Inte så roligt”

– Jag se fram emot den matchen. Den här, mot Florida, var ärligt talat inte så rolig att spela, men mot Lightning kommer det att bli mer känslor. Såna matcher, de riktigt stora, älskar man ju att spela, förklarar Bäckström

Bara ingen förväntar sig för mycket roligheter.

Capitals underhåller inte längre. De vinner istället.