Washington i topp – besegrade Flyers

Två assist av Bäckström

HOCKEY

NEW YORK. Washington vann den tidiga seriefinalen mot Philadelphia på övertid i natt och är därmed tillbaka på den förstaplats laget ägde under större delen av fjolårssäsongen.

– Men jag ser det bara som att vi är med i racet, säger coachen Bruce Bouderau.

Foto: ap
Gruppkram i Washington.

När Mike Green blott en halvminut in i övertidsperioden klappade in 3–2 på Philadelphias rookie-sensation Sergej Bobrovskij klev Washington alltså, för första gången i år, upp på förstaplats i den östra tabellen.

Därmed ser den tabellen väldigt bekant ut igen, för det var ju där Capitals låg under praktiskt taget hela fjolårssäsongen.

Så ordningen är återställd?

– Nä, det är bara början av november ännu. Man ska inte läsa in för mycket i det där. Jag ser det som att vi är med i racet och vi vet att vi kan konkurrera med de bättre lagen i ligan, säger Bruce Boudreau till nhl.com.

Johansson till farmarlaget

Han kunde dock föra in ytterligare några glädjeämnen, kanske mer betydelsefulla, på pluskontot efter Flyers-matchen.

Rookie-målvakten Braden Holtby var till exempel lysande, defensiven var tajtare än på bra länge och så fungerade Ovetjkin-Bäckström-linan som den skulle igen. ”Bäckis” stod till exempel för två utmärkta assist, bland annat till Greens avgörande 3–2-mål.

Marcus Johansson skickades innan matchen till farmarlaget i Hershey, men Boudreau poängterade efteråt att det enkom handlade om att den unge svensken behöver få matchträning efter sin skadefrånvaro.

ARTIKELN HANDLAR OM