”Zäta” avgjorde efter stor show

HOCKEY

BOCA RATON. ”Zäta Show” gick i Joe Louis Arena i natt.

Därför vann Detroit mot Phoenix – på övertid.

– Jag bara satte fram klubban och fick en fin passning, säger Zetterberg om delikatessen som avgjorde matchen.

Foto: AP
Zetterberg.

Det var under övertidsperioden Henrik Zetterberg ställde till med klassisk uppvisning.

Han höll i pucken som ett utsvultet lejon håller i sitt byte på savannen, snurrade så länge runt Bryzgalovs kasse att stackars Oliver Ekman-Larsson drog på sig en avvaktande utvisning och sedan, i vid exakt rätt tillfälle, passade den svenske Detroit-stjärnan till Todd Bertuzzi uppe vid blålinjen. Han spelade i sin tur över till Ruslan Salei som drog på en skottpassning och vem var framme och styrde in pucken om inte just ”Zäta”.

Lidström målskytt

Grannare blir det sällan.

– Bertuzzi slog en fin passning till ”Rusty” och han höll i pucken såpass länge att jag hann tillbaka in framför kassen. Sedan drog han iväg en lysande skottpassning jag hade bara att sätta fram klubban, säger matchhjälten till AP.

Innan dess hade Nicklas Lidström – just nu lika bra som i fornstora dagar – också klappat in ett mål från blålinjen.

”Ingen snygg seger”

Det var annars en tämligen blodfattig match mellan två trötta lag och om inte hemmamålisen Jimmy Howard spelat så bra i andra perioden hade Phoenix lika gärna kunnat vinna.

– Vi visste att det skulle bli tufft, både mentalt och fysiskt. Och det var ingen snygg seger, men vi tar den och är glada att få en ledig tisdag, säger Henrik Zetterberg.

ARTIKELN HANDLAR OM