Oilers prakfiasko öppnar för Omark

Coachen: Fanns inte tillräckligt med rum på bänken för att straffa alla som förtjänade att bli straffade

HOCKEY

NEW YORK. Hur ska Edmonton kunna låta bli att kalla upp Linus Omark nu?

Den frågan ställs på sin spets efter nattens genanta 1-7-förlust mot Carolina.

– Det fanns inte tillräckligt med rum på bänken för att straffa alla som förtjänade att bli straffade ikväll, rasar coachen Tom Renney.

Foto: REUTERS

Redan när Linus Omark i söndags pangade in fem mål för Oklahoma i AHL började de hårt prövade fansen i Edmonton undra om det inte snart är dags att testa den unge svensken i NHL.

Efter nattens fadäs i North Carolina kommer den frågan att växa till ett oavvisligt krav.

För Oilers gjorde en riktig plattmatch mot långtifrån märkvärdiga Hurricanes, låg under med 4-0 efter dryga sju minuter och fick till slut stryk med 7-1.

– Generande, sammanfattar backen Ryan Whitney för Edmonton Sun.

Och han får helhjärtat stöd i den uppfattningen av coachen Tom Renney, som sannerligen hade hoppats på mer efter den meriterande bortasegern mot Chicago häromdagen.

Sågade hela laget

– Vi vann inte Stanley Cup när vi slog Chicago. Vi slog ett annat lag, det är vad vi förväntas göra. Det finns ingen anledning att sitta och bli fet bara för det. Man måste jobba ännu hårdare.

Han bänkade bland andra unga stjärnorna Taylor Hall och Jordan Eberle i sista perioden, men vill helst tillrättavisa hela laget.

– Det fanns inte tillräckligt med rum på bänken för att straffa alla som förtjänade att bli straffade ikväll, säger den vanligtvis timide coachen.

Något specifikt prat om Linus Omark hördes inte i natt, men ingen ska vara förvånad om han redan idag sitter på ett plan för att förenas med Oilers lagom till torsdagens bortamöte med Detroit.

Som Renney också sa efter Carolina-floppen:

– Vi måste se till så att vi åtminstone är respektabla i Detroit...

ARTIKELN HANDLAR OM