Enroth straffhjälte mot Hedbergs New Jersey

”Jag gillar straffar”

HOCKEY

NEW YORK. Jhonas Enroth vann den blågula målvaktsmatchen mot Johan Hedberg i Newark i natt – och blev straffhjälte.

– Jag gillar straffar och är ganska bra på dem, säger matchhjälten efter en 5-4-seger som också inkluderade svenske Devils-rookien Mattias Tedenbys första NHL-poäng.

Både veteranen Johan Hedberg och unge rookien Jhonas Enroth – vikarie för skadade Ryan Miller – hade åtskilligt att göra när New Jersey och Buffalo gjorde upp i Prudential Center i Newark i natt.

Båda lagen är i akut behov av poäng och anföll också som om livet hängde på det.

Hedberg fick till exempel 42 skott på sig, tog 38 av dem och varvade några olyckliga insatser med uppvisningar som fick de hårt prövade Devils-fansen att stämma upp i den klassiska ”Moooose”-hyllningen.

– Vi såg två desperata lag som spelade med mycket hjärta, säger han till Devils hemsida.

Enroth tog 28 skott

Enroth hade det något lugnare. Han tog 28 av 32 skott, men några av räddningarna var desto svettigare.

– Jag vet att det här är min chans att visa att jag kan hjälpa laget och det känns bra att jag kunde göra det idag, säger han till nhl.com

Dessutom var det den 22-årige, före detta Södertälje-junioren som blev hjälte under straffavgörandet.

Han räddade Jason Arnotts och Patrik Elias straffar, tvingades kapitulera för Jamie Langenbrunner – och när Ilia Kovaltjuk till sist stod inför sitt måste-försök behövde han inte ingripa alls. Ryssen tappade nämligen pucken innan han kom fram till kassen.

”Rätt bra på straffar”

– Jag var inte särskilt nervös, tvärtom försökte jag njuta av ögonblicket. Jag gillar straffar och är rätt bra på dem, säger den unge svensken som också fick fint beröm av sina lagkamrater.

– När en Vezina Trophy-vinnare blir skada krävs det andra kliver fram och det gjorde verkligen Jhonas ikväll, säger till exempel stjärnan Derek Roy.

Apropå unga svenskar gjorde Mattias Tedenby sin NHL-debut för New Jersey och han såg omedelbart till att producera sin första poäng genom att assistera till Jason Arnotts inledande mål.

ARTIKELN HANDLAR OM