Elfte matchen i rad med poäng för Lidas

HOCKEY

NEW YORK. Detroit vann i natt igen.

Och Nicklas Lidström producerade poäng – för elfte matchen i rad.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Jag brukar ju vara lite seg i starten nuförtiden, säger herren på täppan i backarnas poängliga till Sportbladet efter 3–1-segern mot Colorado.

Foto: afp
Lidström håller rent framför det egna målet också.

Han fyllde 40 år i våras.

Men det verkar vara precis som dom säger i Detroit:

Nicklas Lidström kan inte bli gammal.

Han är mitt uppe i sin bästa säsongsstart på flera år, har alltså producerat poäng elva matcher i rad och delar just nu förstaplatsen i backarnas poängliga med Pittsburghs Kris Letang.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, säger han försiktigt när vi når honom efter Colorado-matchen.

– Jag brukar ju vara lite seg i starten nuförtiden, oftast är jag bättre under andra halvan av säsongen. Men jag har tänkt på att skjuta mer, att få fram pucken på mål lite oftare, och det kanske har bidragit till att jag fått fart på poängskörden. Samtidigt känner jag mig väldigt pigg i kroppen också, det är roligt just nu.

Frispelade Hudler

Den senaste poängen höstade ”Lidas” alltså in i natt. Han slog en lång passning från egen zon till Jiri Hudler, som just kommit in från utvisningsbåset. Tjecken såg först ut att ha sjabblat bort sitt friläge, men fick med sig returen bakom kassen och slog från den säregna positionen in pucken via Colorado-målvakten Peter Budajs ben.

– Jag såg det först på reprisen och det var rätt snyggt, säger lagkapten Lidström.

Om matchen finns i övrigt inte så mycket mer att säga än att Wings var tämligen överlägsna gästerna från Klippiga bergen.

– Mja, men Colorado är svåra att spela mot och efter att de reducerat i tredje fick de viss press på oss. Jag är nöjd med att vi lyckades stå upp hela vägen, invänder ”Lidas”.

Nöjd är han också, specifikt, med att hemmaspelet fungerar så bra just nu.

– Vi har sex raka hemmamatcher och det är viktigt att vi tar tillvara på dem. Längre fram blir det desto fler bortamatcher, då är det bra att ha samlat på sig poäng från början, menar han.

ARTIKELN HANDLAR OM