Tambellini: Det finns inte plats för Omark

General managern tänker inte flytta upp svensken

Foto: Peter Wixtröm
Linus Omark.
HOCKEY

Linus Omark dominerar stundtals i AHL.

Men han verkar inte vara högaktuell för en uppflyttning till NHL just nu.

– Det finns inte plats för honom just nu, säger Edmontons general manager Steve Tambellini.

Linus Omark ligger sexa i AHL:s poängliga med 19 poäng på 17 matcher. Stundtals har han varit helt fenomenal, bland annat gjorde han fem mål i en och samma match för två veckor sedan.

Men han har ändå inte varit först på tur för en uppflyttning upp från farmarlaget till NHL:s resultatmässigt sämsta lag, Edmonton. I förrgår flyttade laget i stället upp Jean-Francois Jacques, som hade varit i Oklahoma för att få matchträning.

Kommer få chansen

Enligt Edmontons general manager Steve Tambellini kommer 23-åringen få sin chans förr eller senare. Men hur länge det dröjer återstår att se.

– Han kommer att få sin chans, men just nu finns det inte plats för honom, säger Tambellini enligt Edmonton Journal, och försäkrar att han har förlåtit Omark för de kritiska orden han yttrade då han blev nedflyttad i höstas.

”Var okej”

– Det han sa var okej. Jag förstår att han inte var glad över att bli nedflyttad, men AHL är en tuff liga oavsett om du är en målskytt eller en defensiv spelare. Du måste etablera dig som en av de bästa där nere, säger han, och fortsätter:

– Han har haft ett par matcher där han har varit suverän, och några andra där han har varit en utmaning för Todd Nelson (tränaren).

ARTIKELN HANDLAR OM