”Det var helt sjukt”

Victor Hedman efter målkalaset mot Philadelphia

HOCKEY

NEW YORK. Duellen vid OK Corall gick i repris i Philadelphia i natt.

Det gjordes sammanlagt femton mål mellan Flyers och Lightning – den största skörden i NHL på tre år.

– Jag har aldrig varit med om något liknande på seniornivå, Det var helt sjukt. Men desto skönare är det såklart att vi lyckas vinna, säger Victor Hedman till Sportbladet efter den historiska 8-7-segern.

Då och då blossar det upp en debatt om att det görs för lite mål i dagens NHL.

Den debatten kommer de som såg mötet mellan Philadelphia Flyers och Tampa Bay Lightning i Wells Fargo Center i natt ha svårt att ta på allvar i fortsättningen.

Den var nämligen en enda lång målorgie.

Redan efter en period stod det 5-4 – de största siffrorna efter en period i NHL sedan en match mellan Montreal och Quebec 1991.

Men det var bara början.

7-7 efter två perioder

Nästa gången det blev pausvila stod det 7-7 – och för att hitta så stora siffror efter två perioder får man gå tillbaka till mars 1986, när Hartford slog Quebec med 10-4.

Vid det laget hade båda lagen för länge sen bytt ut sina målvakter...

– Jag vet inte vad som hände och jag har aldrig varit med om något liknande. Det var ju helt sjukt att titta upp på tavlan och se siffror som 5-4 och 7-7 i pauserna, säger Victor Hedman när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Men samtidigt var det rätt kul att vara med om.

Det är förmodligen lättare att tycka när man vinner och det gjorde alltså Tampa. Nate Thompson stänkte in 7-8 efter 5.19 i tredje perioden och sedan blev det, chockerande nog, inga fler mål.

Hyllar Stamkos

– Ja, vi fick in det där målet och sen täppte vi till. Det var bra gjort, Philadelphia har inte förlorat många matcher på slutet. Och naturligtvis är det väldigt skönt att till slut få vinna en sån här match, konstaterar ”Vigge”.

Steven Stamkos var isens gigant. Han gjorde ett hat trick och spelade dessutom, så nu leder han både mål- och poängligan i överlägsen stil.

– Han är världens bäste hockeyspelare just nu, det råder inga tvivel, berömmer lagkamrat Hedman.

Som inte var så dum mot Flyers han heller. Bland annat stod den 19-årige bjässen för två assist.

– Det var ett tag sedan jag gjorde några poäng, så det kändes skoj, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM