Monstrets storspel räddade Toronto

Tog andra raka segern: ”Väldigt skönt”

Foto: AFP
Jonas Gustavsson gratuleras efter segern.
HOCKEY

NEW YORK. Nu tillber Toronto ”Monstret” igen.

Han ledde hårt prövade Leafs till andra raka segern i natt.

– Väldigt skönt. Jag tycker vi börjar se ut som i början av säsongen igen, säger han till Sportbladet efter 3-1-trimufen mot New Jersey hemma i Air Canada Centre.

Jean-Sebastian Giguere är skadad, så för närvarande har svenske Jonas ”Monstret” Gustavsson huvudansvaret för att stoppa läckorna i det läckande hockeyskeppet i ”Big Smoke”.

Och det började alltså utmärkt. Han tog 29 av 30 skott mot desperat New Jersey, gjorde en handfull riktigt raffinerade räddningar och utsågs efteråt till matchens första stjärna.

– Jo, det gick bra. Jag kändes mig trygg och fick göra några räddningar, säger den gänglige stockholmaren på telefon efter slutsignalen.

– Men vi spelade överhuvudtaget bättre försvarsspel, killarna gav inte bort några två-mot-en- eller tre-mot-två lägen och såg hela tiden till att vara med tillbaka när Devils anföll. Då blir det lättare för målvakten.

Hedberg hoppade in

Segern var alltså Leafs andra raka och hoppet är att nu att den kris som så sent som för några dagar sedan såg ut att kunna förstöra hela säsongen var över.

– Ja, jag tycker det börjar se ut som i början av säsongen och hoppas vi kan fortsätta.

Hos Devils är mörkret desto mer kompakt. Laget spelar okej, men kan inte göra mål och börjar nu få mardrömslikt långt upp till slutspelsstrecket.

Johan Hedberg fick hoppa in i kassen när Martin Brodeur i början av tredje perioden återigen skadades. Svensken tog sex av sju skott.

ARTIKELN HANDLAR OM