Kollapsade senast – nu höll Pavelec nollan

Målvakten hjälte när Atlanta krossade Capitals

HOCKEY

Senast Ondrej Pavelec mötte Washington Capitals hemma chockade han alla genom att kollapsa på isen.

I natt handlade det bara om glädje.

Pavelec räddade samtliga 29 skott när Atlanta Thrashers vann med – 5–0!

Capitals har haft en lång formtopp och var på jakt efter den bästa säsongsöppningen någonsin sett till inledande 20 matcherna.

Framför allt är det stjärnorna Alex Ovechkin, Alex Semin (nio raka poängmatcher) och Nicklas Bäckström som producerat offensivt.

Men i natt tog det stopp.

Tvärstopp.

Hemmalaget Atlanta tog kommandot direkt från nedsläpp och redan efter 9.07 minuters spel stod det 3–0.

Målvakten fick nog

Då fick Capitals unge målvakt Braden Holtby nog och ersattes med Michal Neuvirth.

Men inte ens det tände stjärnorna i Capitals som blev nollat för första gången sedan 9 december förra året (mot Buffalo Sabres).

Varsitt mål i period två och tre fastställde slutresultatet 5–0 till Thrashers.

Vald till matchens bäste spelare blev Atlantas målvakt Ondrej Pavelec som räddades samtliga 29 skott och höll nollan för tredje gången under sin NHL-karriär.

I förra hemmamatchen mot Capitals – i premiären den 8 oktober – chockade Pavelec publiken och tv-tittarna när han plötsligt föll ihop på isen.

Fördes till sjukhus

Han fördes med ambulans till sjukhuset med befarat hjärtfel, men läkarkollen visade inget allvarligt. Trots det fick tjecken vila de kommande fem matcherna då han drabbats av en hjärnskakning.

I natt kändes det alltså desto skönare för den 23-årige målvakten.

– Vi visade mycket karaktär och vi visade att vi kan spela härlig hockey mot de bästa lagen. De är ett av de bästa laget i NHL. Om du spelar tufft mot dem kan du slå dem. Vi genomförde en härlig laginsats, sa Ondrej Pavelec till AP.

Svenskarna i hemmalaget? Både Johnny Oduya och Niclas Bergfors noterades för en assist. Och Tobias Enström spelade mest av alla Thrashers-lirare med sina 22.33 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM