Bäckströms två mål bakom Capitals seger

Carolina slogs tillbaka

HOCKEY

TAMPA. Washington kom snabbt tillbaka efter 0–5-debaclet mot New Jersey och slog Carolina på bortaplan i natt.

– Det var skönt att vinna igen. Men vi i laget har inte haft riktigt samma panik som alla runtomkring, säger tvåmålskytten Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 3–2-segern.

Foto: ap
Bäckström i farten.

Efter två 0–5-förluster på tre omgångar – den ena mot Atlanta, den andra mot New Jersey så sent som i måndags – började omvärlden verkligen undra:

Vad har hänt med the greatest Hockey Show on Earth?

Coachen Bruce Boudreau hade inget självklart svar, men han visste hur insatsen mot Jersey skulle bestraffas.

Med ett brutalt träningspass.

– Det blev i och för sig inte så hårt. Vi fick åka skridskor i 30 minuter, jag trodde vi skulle få det mycket värre, Men det var bra, vi behövde en påminnelse om att vi ska jobba hårdare, säger Nicklas Bäckström när vi når honom efter Carolina-matchen.

– Men, fortsätter han, vi i laget har inte haft lika mycket panik som alla runtomkring, till exempel i media. Vi vet vad vi kan och vi vet att man inte går från att vara ett bra hockeylag till ett dåligt på bara några få matcher.

”Mest flytmål”

”Bäckis” är ändå nöjd med den allmänna skärpningen mot Carolina.

– Ja, vi spelade mer aggressivt och jobbade hårdare. I de två första tyckte jag det såg riktigt bra ut. Sedan släpper vi in dem i matchen och har kanske lite flyt som lyckas slå tillbaka i ett powerplay, men som helhet måste man vara nöjd.

Den nyblivne 23-åringen – han fyllde samma dag som den olyckliga matchen i New Jersey – bidrog själv med två mål och framför allt det andra var en riktigt snygg uppsnurrning framför Hurricanes-målisen Justin Peters.

– Ah, jag vet inte, det var väl mest flytmål. Men det är alltid kul att hjälpa till med målproduktionen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM