Modo erbjudna Stanley Cup-hjälte

Har vunnit två Stanley Cup-titlar – nu jagas Pandolfo av Modo: ”Det är en bra spelare”

HOCKEY

Att sparka Charlie Cook och Niko Dimitrakos blev inget lyft för Modo som föll tungt i derbyt mot Timrå.

Nu kan Sportbladet avslöja att klubben – som letar med ljus och lykta efter ersättare – har blivit erbjuden NHL-veteranen Jay Pandolfo.

Jay Pandolfo.

Tidigare i veckan gjorde Modo sig av med floppvärvningarna Charlie Cook och Niko Dimitrakos. Trots det blev det återigen förlust för Modo som bara har tagit två poäng efter Karjala Cup-uppehållet och blivit indraget i bottenstriden.

Nu ska man försöka värva sig ur krisen.

– Det är svårt att vinna matcher när man gör så lite mål som vi och vi letar efter en powerplay-back och en målfarlig forward, säger sportchefen Fredrik Andersson.

– Vi håller ögonen på ett tiotal spelare och jag ska åka till Finland i helgen och titta på spelare. Därefter åker jag troligtvis vidare till Schweiz och Tjeckien.

Gjort nära 1000 NHL-matcher

Enligt uppgifter till Sportbladet har Modo blivit erbjuden tvåfaldige Stanley Cup-mästaren Jay Pandolfo som letar ny klubb efter närmare 1 000 matcher med New Jersey Devils.

– Hans agent hörde av sig i dag. Det är en bra spelare och vi har inte tackat nej men han är mer av en grovjobbare och sådana har vi redan så vi har bestämt oss för att ligga lågt tillsvidare, säger Andersson.

Klubben har valt att tacka nej till den slovakiske stjärnbacken Richard Lintner.

ARTIKELN HANDLAR OM