Enström målskytt när Atlanta tog fjärde raka

Svensken till Sportbladet: Verkligen roligt att spela hockey just nu

Foto: Gregory Smith
HOCKEY

NEW YORK. Fjärde raka segern och andra nollan på en vecka.

Svensklaget Atlanta är inne i ett riktigt stim just nu.

– Ja, det är väldigt roligt att spela hockey just nu, säger målskytten Tobias Enström till Sportbladet efter 3-0-segern mot Montreal.

Förra fredagen nollade de självaste Washington. Sedan dess har de också slagit New York Islanders och klappat till Detroit med 5-1. Och i natt rundade Thrashers alltså av en rent gyllene vecka genom att nolla även starka Montreal Canadiens.

– Vi ångar på. Och det är viktigt att vi samlar på oss ordentligt med poäng nu i november och december så att vi kan vara med i racet längre fram, säger Tobias Enström på telefon efter den senaste triumfen.

Frågan är vad som hänt.

”Nytt på alla fronter”

Ingen trodde att Atlanta, som bytte ut halva laget inför den här säsongen, skulle kunna vara en ”contender” redan i år.

– Det är nytt på alla fronter, men det känns som att alla trivs i det system tränarstaben introducerat. Det är väldigt roligt att spela hockey just nu. Dessutom har våra målvakter varit väldigt bra, förklarar ”Toby”.

Han är själv i finfin form och ligger för närvarande femma i backarnas poängliga, en endaste poäng efter Nicklas Lidström.

Mot Montreal gjorde han både mål och spelade fram till ett.

– Det är roligt att bidra med ett mål då och då, I huvudsak är det ju min nye backkollega som sätter puckarna, skrockar den 26-årige ångermanlänningen.

Hyllar Byfuglien

Han talar om Dustin Byfuglien – den minst sagt färgstarke bjässen som kom till Atlanta från mästarlaget Chicago inför den här säsongen.

Enström älskar att spela med honom.

– Ja, det är verkligen kul. Varför? Var ska jag börja? Det är en kanonkille som det hela tiden händer saker kring. Han kan vara lite var som helst, men jag har alltid koll på honom, om han så är bakom kassen.

Även Niclas Bergfors bokfördes för en assist mot Canadiens.

ARTIKELN HANDLAR OM