”Henkes” sköna revansch i natt

Efter petningar och storförluster – Lundqvist stoppade 40 skott mot Florida

HOCKEY

NEW YORK. Hur kommer en kung igen efter en svacka som fått omvärlden att undra om kronan är på väg att hamna på sniskan?

Som Henrik Lundqvist i natt:

Genom att stoppa 40 puckar och hålla säsongens tredje nolla.

– Det var såklart väldigt skönt. Jag är tävlingsmänniska och vill hjälpa det här laget att vinna, säger Henke till efter Rangers 3-0-seger mot Florida.

Det har som bekant gått lite motigt för Henrik Lundqvist de senaste veckorna.

Han släppte in ett förödande mål mot Boston på hemmaplan, blev utbytt borta mot Colorado och fick sedan sitta på bänken två matcher.

Och när han gjorde comeback mot Tampa i onsdags spelade Rangers – för att citera coachen John Tortorella – så hjärndött att de låg under med 5-0 efter två perioder.

Tredje nollan i år

Likafullt stod Lundqvist kvar i kassen även i tredje.

– De frågade om jag ville sätta mig på bänken, men jag sa nej. Jag ville visa killarna att jag är här för att jobba och i tredje kändes det som att både jag och laget kom in i det. Det hade jag definitivt nytta av i nattens match, säger den svenske målvaktsstjärnan när vi talar med honom efter slutsignalen i BankAtlantic Center.

Och det var i sanning så det såg ut i natt: Lundqvist bara spann vidare på slutakten i Tampa. Han tog sammanlagt 40 skott och höll säsongens tredje nolla.

Snacka om revansch.

– Det var såklart väldigt skönt, både att hålla nollan och att få en seger. Jag är tävlingsmänniska och vill hjälpa det här laget, säger han.

Ny match i natt

– Jag tycker det kändes bättre rent tekniskt också. Jag kom lite högre upp i mitt spel och fick därmed bättre tajming. När man förlorar och börjar tänka för mycket är det lätt hänt att man går ner för djupt. Man vill för mycket och gör inte som man ska. Men jag har pratat mycket med målvaktstränaren om det de senaste dagarna och lyckades korrigera det ikväll.

”Henke” fick bra hjälp av sina lagkamrater. Det var nästan lite rörande att se hur hårt de, trots 3-0-ledning, slet för sin målvakt de sista minuterna.

– Ja, vi jobbade och kämpade riktigt bra idag, tycker Lundqvist.

Redan i natt har Rangers nästa svåra bortamatch, mot Nashville – och ”Kung” Henrik ska stå igen.

– Det är tätt på given och vi far hit och dit, men det är som det är och jag gillar att spela mycket, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM