Två drömassist av Bäckis när Lightnings krossades

Svensken till Sportbladet: ”Jag lär väl vara rätt nöjd med de passningarna”

HOCKEY

NEW YORK. Det är inte lätt att få Nicklas Bäckström att uttala sig översvallande om egna bedrifter.

Men efter de två makalösa mackor han serverade Alexander Semin när Washington i natt krossade sensationslaget Tampa med 6-0 är han tvungen att medge att det finns skäl att klappa sig själv på axeln.

– Jag lär väl vara rätt nöjd med de passningarna. De var rätt okej, säger han till Sportbladet med ett lätt skratt.

Foto: Nick Wass

De senaste veckorna har den som läst tidningar, sajter och bloggar lätt kunnat få intrycket att det skett ett paradigmskifte i southeast-divsionen – att Tampa Bay Lightning petat ner Capitals.

Så har några av oss nämligen, mer eller mindre avsiktligt, framställt saken.

Men i natt visade Capitals att de fortfarande är storebror i södern.

”Riktigt bra match”

De körde över Steven Stamkos & co och vann med hela 6-0.

– Vi gjorde en riktigt bra match, från början till slut. Framförallt defensivt. De har ett väldigt bra lag med skickliga offensiva spelare, men de fick inte skjuta mer än 17 skott. Det är så man måste möta lav den typen, säger Nicklas Bäckström innan han sätter sig ner för en sen middag med svenske lagkamraten Marcus Johansson

Det såg rätt bra ut även offensivt – inte minst tack vare ”Bäckis” själv.

De målgivande passningarna han under två olika powerplay i andra perioden slog till Alexander Semin – banans kung med ett äkta hat trick, inprickad i en obruten svit i just mittperioden – var alldeles fenomenala.

Två gånger om satte han pucken på ryssens klubblad med långa diagonalpassningar rakt igenom zonen – den ena gången oerhört kvick, den andra efter att ha väntat och väntat.

”De var helt okej”

Snyggare blir det inte.

– Ja, jag lär vara nöjd med dem. De var helt okej, säger han och skrattar.

– Hur det går till? Ah, jag vet inte. Det är väl en blandning av att jag ser honom i ögonvrån och att jag vet att han ska finnas där borta.

Även nämnde Johansson stod för två assist, varav en likaledes mycket snygg till samme Semin. Därmed har Johansson för första gången under sin korta NHL-karriär producerat mer än en poäng i en match.

För Lightning, som så sent som i onsdags spelade rena drömhockeyn mot New York Rangers, blev besöket i huvudstaden en obehaglig påminnelse om att man måste jobba hårt vareviga kväll.

– Jag såg redan efter fem minuter att det skulle bli här. Alla våra spelare var dåliga, säger coachen Guy Boucher till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM