Hedberg straffhjälte

Svenske målvaktsveteranen fortsätter storspela: ”Visat killarna att de kan lita på mig”

HOCKEY

NEW YORK. Nu börjar det bli ”Moose”-feber i New Jersey.

Johan Hedberg hjälpte Devils till tredje segern på en vecka igår – och blev återigen straffhjälte.

– Jag har fått visa killarna att de kan lita på mig och det känns väldigt bra, säger han till Sportbladet.

Foto: Bill Kostroun

De har älskat den svenske älgen i Pittsburgh, Vancouver, Dallas och Atlanta.

Nu är det hockeyfansen i Newark som ylar det klassiska ”moooooooose”

I skadade legendaren Martin Broduers frånvaro har Johan Hedberg nämligen gjort succé för sitt nya lag. Han höll nollan mot Washington i måndags, blev straffhjälte mot Calgary i onsdag, hade sen liten dipp i en oväntad förlustmatch mot New York Islanders i fredags men kom igår igen med en formidabel insats mot topplaget Philadelphia Flyers.

Räddade 40 skott

Den 37-årige masen tog 40 av 41 skott, såg till att bärga segern under straffavgörandet och utsågs självklart till matchens första stjärna.

– Det var kul, det är alltid roligt att spela mot Flyers, de ligger på hela tiden. Och det gick ju bra, jag kände mig säker och trygg, säger han.

– Samtidigt spelar laget mycket bättre i egen zon än i början av säsongen. Det händer inte lika mycket konstiga saker. Då blir det lättare för målvakten

Han erkänner dock att det varit en omställning att komma till New Jersey.

– Jo, det har varit lite annorlunda att sitta som backup åt en sån cementerad stjärna som Brodeur. Tidigare har jag alltid haft känslan att jag kunnat konkurrera om förstaspaden, men riktigt så är det inte här, säger han.

– Men nu har jag kommit in i det och fått visa killarna att de kan lita på mig. Det känns väldigt bra.

Fansen också – och de älskar sin svenska älg.

Även den andre svenske målvaktsstjärnan i New York-området, Henrik Lundqvist, blev hjälte på precis samma sätt i natt.

Först tog han 29 av 30 skott i en riktigt brötig brunkar-match mellan Rangers och Nashville, sedan tog han samtliga straffar Nashville slog – den sista, från Martin Erat, mycket kaxigt med plocken.

Dallas tog under natten sin andra uddamålsseger mot St. Louis på lika många dagar – och den här gången var det svenske Loui Eriksson som avgjorde.

I ett powerplay 05.30 in i tredje perioden fick han ännu en macka serverad av sin radarpartner Brad Richards och snärtade in 2-1-pucken på Jaroslav Halak.

ARTIKELN HANDLAR OM