Poäng igen av mer bekväme Johansson

”Det känns bättre och bättre”

HOCKEY

NEW YORK. Marcus Johansson börjar känna sig hemma i NHL nu.

När Washington i natt återigen slog Carolina gjorde han, med ett snyggt mål, sin tredje poäng på två matcher.

– Ja, det känns bättre och bättre och det är ju alltid kul att få bidra med poäng, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Sagan om svenska NHL-rookies säsongen 2010/2011 har hittills varit påfallande dyster.

En efter en har de unga blågula talangerna skickats till farmarligan och de få gånger några av dem fått chansen och kallats upp till den stora scenen har returresan väntat bara några dagar senare.

Men Marcus Johansson utgör ett upplyftande undantag.

Den 20-årige skåningen har inte bara tagit en plats i ligans kanske bästa lag – han har övertygat och spelat sig till en position som andrecenter.

– Det finns fortfarande mycket att jobba på och förbättra, men det känns bättre och bättre, säger han.

Kände av omställningen

– I början kände jag av omställningen, den är ändå rätt stor. Framförallt är det ovant att det liksom går i ett där ute, det lugnar aldrig ner sig. Men jag börjar komma in i det nu, allting känns lättare.

Och poäng producerar ynglingen som sagt också.

I fredagens match utskåpning mot Tampa gjorde han för första gången två i en och samma NHL-match, medelst dubbla assist och i natt följde han alltså upp med ett mål.

– Det är alltid kul att bidra med poäng och få göra mål, men skönast är att vi vinner igen. Jag tycker vi spelat riktigt bra nu, Carolina är svåra och har kommit tillbaka från underlägen båda gångerna vi mött dem, men vi har stått emot och vunnit till slut, säger Marcus.

Som trivs fint utanför rinken i sitt nya hemland också.

– Ja, verkligen. Hela laget, men framförallt Nicklas (Bäckström) har tagit hand om mig och ser hela tiden till att jag har det bra.

ARTIKELN HANDLAR OM