Lundqvist utbytt – och Rangers är i klistret

Tung kväll Henrik Lundqvist blev utbytt när New York Rangers föll mot Buffalo. FOTO: AP
HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist tvingades lämna kassen efter tre baklängesmål när New York Rangers i natt satt rumpan i djupt klister.

– Jag blev förvånad, men det är coachens beslut och jag måste hantera det, säger den svenske målvaktsstjärnan efter en 5-2-förlust som innebär att Blåskjortorna måste vinna de tre återstående matcherna för att ha chansen att gå till slutspel.

Buffalos Jochen Hecht hade just, dryga fem minuter in i mittperioden, gjort 3-2 när Rangers-coachen John Tortorella helt plötsligt kallade Henrik Lundqvist till båset och istället slängde in Alex Auld i kassen.

Svensken hade visserligen släppt in tre mål på 16 skott, men det stod trots allt bara 3-2, så beslutet väckte stor förvåning i HSBC Arena – inte minst hos ”offret” själv.

– Ja, jag blev lite förvånad, säger ”Henke” till NHL.com.

– Men det är Johns beslut och jag måste hantera det.

Coachen arg

Tortorella själv har ingen större lust att motivera sitt agerande närmare.

– Jag kände att Henrik behövde byta, lyder hans kortfattade och lätt argsinta kommentar.

Hjälpte gjorde det hur som helst inte. Även Auld hade nämligen bleka lagkamrater framför sig och innan tillställningen var över hade Buffalo gått upp till 5-2.

Eftersom Philadelphia samtidigt vann med 2-0 mot Toronto sitter Rangers nu i en mycket besvärlig sits.

De har fortfarande saken i egna händer, men för att ta sig till playoff måste de vinna alla de tre matcher som återstår – mot Toronto hemma på Madison Square Garden kommande natt, och mot Philadelphia i ett dubbelmöte på fredag och söndag.

– Ja, om alla är bättre. Från målvakten och framåt, säger John Tortorella.