På väg mot 100

Tre assist av Bäckström i natt – bara två poäng från den magiska gränsen

HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström stod för tre nya assist i natt och är nu bara två poäng från att spränga den magiska 100-gränsen.

– Men jag vill inte prata om det. Säger jag nåt blir det bara fel, muttrar Washington-stjärnan när Sportbladet talar med honom efter ännu en angenäm seger mot ärkerivalen Pittsburgh.

Fått upp farten Nicklas Bäckström, Alexander Ovetjkin och Mike Knuble börjar hitta slutspelsformen. I natt slog Bäckström till med tre assist och är bara två poäng från magiska 100. FOTO: REUTERS

En svensk, vid namn Sedin, har som bekant redan passerat 100-poängsvallen den här säsongen.

Men nu är alltså även Nicklas Bäckström på väg mot samma milstolpe.

Han stod alltså för tre nya assists när Capitals tog ännu en Pittsburgh-skalp i natt och står därmed på 98 poäng – vilket ger honom en fjärdeplats i den sammanlagda poängligan.

Vill inte prata om det

Och nog ska det väl kunna bli två poäng under de återstående matcherna i helgen, mot ett avsågat Atlanta på fredag och Boston på söndag?

– Men jag vill inte prata om det, slår ”Bäckis” aningen surmulet fast när vi talar med honom efter slutsignalen i Mellon Arena.

– Säger jag nåt blir det bara fel.

Kort sagt:

Gästriken vill inte jinxa sig själv...

Däremot bekräftar han intrycket att han och radarpartnern Alexander Ovetjkin börjat få upp temperaturen.

– Mja, vi har väl varit lite avslagna några matcher och det beror på att det varit lite svårt att motivera sig. Men nu närmar vi oss slutspelet och då är det dags att trampa igång igen, säger ”Bäckis”.

Psykologiskt övertag

Ja, det fick Pittsburgh alltså erfara i natt. Nicklas spelade som sagt fram till tre baljor, och Alexander Ovetjkin gjorde två – vilket innebar att han, åtminstone tillfälligt, kom ikapp Henrik Sedin i toppen av poängligan.

Segern var Washingtons fjärde, av fyra möjliga, mot Pittsburgh i grundserien.

De borde innebära ett visst psykologiskt övertag när, och om, östra konferensens två giganter ställs emot varandra i det kommande slutspelet.

– Nja, protesterar ”Bäckis”, inte nödvändigtvis. Vi hade liknande statistik på dem förra säsongen och det hjälpte inte i playoff. Det blir helt annorlunda i slutspelet, det ska vi vara förberedda på den här gången.