Karlssons 'skitmål' knäckte Panthers

Drygade ut ledningen i interna poängligan

Foto: REUTERS SCANPIX SWEDEN
Erik Karlsson jublar efter sitt första mål.
HOCKEY

Ottawa Senators bäste poängplockare är 20-årige Erik Karlsson.

I natt sänkte svenskbacken på egen hand Florida med sina två mål – det första på ett något turligt sätt.

– Ett skitmål, säger Karlsson till nhl.com.

Nattens 2–1-seger mot Florida Panthers var Ottawas andra raka seger på bortaplan, men senatorerna ligger hjälplöst sist i den östra konferensen och har för länge sen gett upp hoppet om slutspel i år.

Men Erik Karlsson fortsätter ändå att producera och drygade i natt ut ledningen i den interna poängligan med sina två mål.

”Ett skitmål”

Båda målen kom i den tredje perioden och det första gjorde Karlsson med viss hjälp från Floridamålvakten Tomas Vokoun.

Karlsson trampaden runt på vänsterkanten och ur ingen vinkel alls lyckades pucken smita in under den tjeckiske målvaktens vänstra arm.

– Det var en tajt match och båda målvakterna spelade riktigt bra. Men vi hängde i och till slut fick vi in ett skitmål. Vi slängde så många puckar vi kunde på mål och att en smet in var allt vi behövde, säger svensken till nhl.com.

Bergfors assisterade

Karlssons andra för kvällen kom bara drygt tre minuter senare i powerplay när han dunkade in en retur i öppen kasse. Karlsson är nu uppe i 37 poäng och med 11 mål och 26 assist är han bäst poängmässigt i Ottawa.

Niclas Bergfors, 24, gjorde sin sjätte match och tredje assist för Florida sedan trejden från Atlanta, när han passade fram till Panthers reducering som skapade viss spänning för Ottawa-fansen mot slutet.

ARTIKELN HANDLAR OM