Slipper straff efter överfallet: "Upprörd och äcklad"

Storsponsor kan hoppa av efter ligans beslut

HOCKEY

Polisen i Montréal startade en utredning efter Bostons Zdeno Charas skräcktackling som gav Canadiens Max Pacioretty bruten nackkota och allvarlig hjärnskakning.

NHL valde dock att fria Bostons backjätte – och reaktionerna lät inte vänta på sig.

– Jag är upprörd och äcklad över att ligan inte tycker att tacklingen var värd att stänga av honom för, säger Pacioretty.

Matchen mellan Boston och Montréal kom i efterhand bara att handla om en enda sak: backjätten Zdeno Charas brutala tackling på Montréals Max Pacioretty.

Den 22-årige amerikanen trycktes in med huvudet mot plexiglaskanten mellan lagens bås och drabbades av en fraktur på en nackkota och allvarlig hjärnskakning.

”Fick känslan att det var för avsikt”

– Jag vet innerst inne att jag inte gjorde det med flit, sa Chara om tacklingen.

– Jag fick känslan av att han hade för avsikt att göra det, säger Pacioretty, som nu fått lämna sjuksängen, i en interjvu med TSN.

Polisen startade en utredning som fortfarande pågår, men i går kom ligans dom, som innebär att Chara slipper undan helt och hållet.

– Naturligtvis är jag nöjd och glad över det, de tittade på den och gjorde ett beslut och jag respekterar det, säger Bostons lagkapten om ligans beslut.

”Boston har en hästsko”

Stjärnor som Henrik Sedin och Joe Thornton har slutit upp i avskyn mot beslutet från NHL:s disciplinnämnd.

– Det är något med Boston, det verkar som om de har en hästsko, sa Thornton.

– Ge honom åtminstone någonting för att visa att det inte är acceptabelt, sa Sedin.

Nu har även offret själv uttalat sig:

– Jag är upprörd och äcklad över att ligan inte tycker att tacklingen var värd att stänga av honom. Jag är inte arg för min egen skull, jag är arg för att andra spelare har sett tacklingen och tror att det är okej, tror att de inte kan bli avstängda för sådant, säger Pacioretty till TSN.

Sponsor hotar med att hoppa av

Flygbolaget Air Canada hotar nu också med att dra in de miljontals sponsorpengar som de skjuter in i ligan efter beslutet om att fria Chara. Men NHL-kommissionären Gary Bettman är oberörd och hävdar att såna händelser hör till sporten.

– Air Canada är ett stort märke, men det är NHL också, säger han och fortsätter:

– Det är en fruktansvärd skada, och vi är ledsna för det. Men vår verksamhet är bekväma med det beslut som tagits.