Ersatte ”Bäckis” – då tog Washington sjunde raka

Foto: FOTO: SCANPIX
Alex Ovetjkin och Marcus Johansson.
HOCKEY

MIAMI. Marcus Johansson agerade ställföreträdande ”Bäckis” åt Alex Ovetjkin i natt.

Därför kunde Washington ta sin sjunde raka seger.

– Men vi var inte så skärpta idag och hade lite tur, erkänner coachen Bruce Boudreau efter 2-1-vinsten tack vare vilken hans lag nu utmanar Philadelphia i serietoppen.

Nicklas Bäckström missade alltså sin andra raka match när Carolina i natt besökte Verizon Center och i hans frånvaro fick unge landsmannen Marcus Johansson tjänstgöra som center i förstakedjan mellan Alex Ovetjkin och Mike Knuble.

”Bäckis”-klass...

Det gjorde han med den äran, inte minst i början av tredje perioden när han först släppte en droppassning till Ovetjkin vid blålinjen och sedan snabbt vek undan så att ryssen medelst ett rykande skott kunde kvittera det som just då var ett 0-1-underläge.

Helt klart ”Bäckis”-klass på det agerandet...

– Det var ett viktigt mål. Egentligen hade jag bara tänkt skjuta och sedan åka och byta, för det var i slutet av ett byte. Men det blev ett rätt bra skott, säger ”Ovie” till nhl.com.

Slagskämpen Matt Hendricks lyckades senare i samma period öka på till 2-1 och det blev alltså slutresultatet.

Två poäng upp till Flyers

– Men vi var inte så skärpta idag. De hade 41 skott och styrde spelet. Fast i sista gjorde vi vad vi skulle och lyckades ändå vinna. Det var lite tursamt, säger coachen Bruce Boudreau.

Likafullt:

Det var sjunde raka segern och plötsligt har det ifrågasatta Capitals bara två poäng upp till Philadelphia Flyers i toppen av den östra tabellen.