Detroit vände mot jumbon

Foto: SCANPIX
HOCKEY

MIAMI. När 25 sekunder återstod av tredje perioden låg Red Wings under mot tabelljumbon Edmonton.

Men tack vare ett turskott av Nicklas Lidström och en drömpassning av Johan Franzén gick de ändå segrande av isen.

Det såg länge ut som att de skulle gå som vanlig för de frustrerade stjärnorna från Motown.

De dominerade, hade gyllene powerplay-lägen och avfyrade över 40 skott mot Devan Dubnyk i Edmonton-kassen – men inte en puck ville gå in.

– Ja, de senaste två veckorna är det nästan som att vi uppträtt som ett av de sämsta lagen i ligan, säger Henrik Zetterberg till nhl.com.

– Vi måste inse att vi är ett bra lag och göra rätt saker när vi får våra chanser, inte bli stressade och få panik och göra fel saker.

Nå, i natt löste det sig – efter många om och men

25 sekunder före full tid avlossade Nicklas Lidström ett skott från blå och det styrdes något turligt in via Oilers-centern Andrew Coglianos ena skridsko.

– En av deras killar kom ut i skottbanan så jag kunde inte skjuta på mål. Istället försökte jag dra pucken vid sidan om för jag visste att vi hade folk där. Deras målvakt var beredd på det och hann inte tillbaka i position när pucken studsade på en skridsko, förklarar ”Lidas” för nhl.com.

Målet som avgjorde tillställningen, i slutet av övertidsperioden, var desto snyggare.

Johan Franzén skar in i slottet, släppte pucken bakom ryggen till Pavel Datsyuk som först fintade skott, höll inne en sekund och sedan prickade in segerpucken genom ett berg av täckande försvarare.

– Men det var frustrerande idag. Vi hade många, många chanser, säger Datsyuk efteråt.

Franzén stod också för en assist på Lidströms mål, och Niklas Kronwall noterades för en på Datstyuks.

New Jerseys agerade helt enligt den vedertagna manualen borta mot Atlanta i natt.

De tog en uddamålsseger och Ilia Kovaltjuk gjorde ett avgörande mål.

Det var visserligen Travis Zajac som prickade in segerpucken 04.18 in i övertidsperioden, men ”Kovy” stod för den livsviktiga 2-2-kvitteringen i slutet av tredje perioden.

Och plötsligt är det bara åtta poäng upp till det där slutspelsstrecket igen...

– Vi är fortfarande för lång efter för att verkligen kunna känna att vi ska greja det. Men vi tar ett steg i taget och förhoppningsvis når vi snart en punkt när det börjar kännas möjligt, säger målvaktsstjärnan Martin Brodeur.

Tom Wandell gjorde sitt sjätte mål för säsongen – och nådde därmed personbäst i NHL – och både Loui Eriksson och Nicklas Grossman stod för assists när Dallas i natt ”nollade” Minnesota hemma i American Airlines Center.

Därmed tog sig det nederlagstippade Texas-laget upp på fjärdeplats i den alltjämt sjukt jämna västra tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM