Supervändning av Enströms Trashers

Vände 0-3 till 5-4 – i sista perioden: ”Väldigt skönt”

Foto: AFP GETTY IMAGES
Tobias Enström (t.v.) firar sitt tredje perioden-mål tillsammans med Evander Kane.
HOCKEY

NEW YORK. När tredje perioden inleddes hade serieledarna Philadelphia ett 3-0-överläge mot Atlanta.

Men gästerna från Georgia lyckades mot alla odds vända och vann till sist med 5-4.

– Vi har haft väldigt svårt att göra mål på slutet, men i tredje perioden ikväll lossnade det. Det var väldigt skönt, säger målskytten Tobias Enström till Sportbladet.

Atlanta Thrashers har haft både oflyt och spelat under normal förmåga de senaste månaderna, vilket kostat laget den slutspelsplats som såg så solid ut i höstas.

Därför var det ingen som kunde tro att de skulle ha minsta chans att komma igen när de i natt låg under med 3-0 efter två perioder mot serieledande Philadelphia – på bortaplan.

– Men vi snackade ihop oss i pausen och sa att vi om vi bara håller oss till vårt spelsystem, då ska det gå det, berättar Tobias Enström på telefon efter segern.

”Bränt för mycket”

Och det gjorde det. Måltorkans Atlanta smackade in fyra strutar under sista tjugo minuterna – och sedan avgjorde Ron Hainsey i början av övertidsperioden.

– Vi spelade bra hela matchen, men det har vi gjort även i matcherna när vi åkt på tunga uddamålsförluster. Skillnaden är att vi gjorde mål ikväll. Det har varit det stora problemet ett tag, att vi bränt så mycket chanser. Därför var det skönt.

”Toby” dunkade själv in ett snyggt mål under slutperiodsforceringen, men låter ändå kritisk när han talar om sig själv.

– Jag har inte riktigt spelat på den nivå man kan förvänta sig den senaste tiden. Dessbättre har vi andra killar som kan kliva fram istället, säger han.

Det är ett av skälen till att den 26-årige backen fortfarande tror att Atlanta, på elfte plats med fyra poäng upp till strecket, kan bärga en playoff-plats.

– Ja, absolut. Det är jämnt nu, men om vi spelar som vi ska är det absolut möjligt. Det är på tiden också, det var för länge sedan vi var i slutspelet, säger han.