Toronto med i slutspelsracet

Gunnarssons Maple Leafs vann måstematch

Foto: AFP GETTY IMAGES
Carl Gunnarsson håller koll på Buffalos Brad Boyes.
HOCKEY

NEW YORK. Toronto Maple Leafs går inte att räkna bort.

I natt vann de måstematchen mot heta Buffalo och är därmed i högsta grad med i racet i öst.

– Vi har slutspelsmatch varje kväll och det är hur roligt som helst, säger backen Calle Gunnarsson till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det är snart lika tajt och spännande runt det östra slutspelsstrecket som det västra och en av huvudorsakerna är att Toronto vägrar ge sig.

Efter tre raka förluster som såg ut att slutligen ha stuckit hål på säsongen kom Leafs i natt alltså tillbaka och vann med 4-3 mot streckstridskonkurrenten Buffalo.

– Det var en måste-match och det är otroligt skönt att vi kunde vinna den, säger Calle Gunnarsson när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Men vi spelade bra och förtjänade två poäng.

Segern innebär att hjältarna från hockeymekkat i Ontario ligger på tiondeplats i tabellen, med blott fyra poäng upp till strecket.

”Slutspelsmatch varje kväll”

Då är man med i det så kallade racet.

– Ja, vi är absolut med och det är fantastiskt kul. Skillnaden mot förra året kunde inte vara större. Då betydde matcherna igenting på slutet. Nu är det slutspelsmatch varje kväll och det finns inget roligare, säger Gunnarsson.

Att Leafs överhuvudtaget har något med playoff-diskussionen att göra förvånar alla som såg dem tidigare i vintras. Laget var då håglöst och mentalt svagt och lättbemästrat. Men skärpningen sedan nyåret har varit monumental.

– Vi gjorde några bra trejder och så har Reimer spelat otroligt bra i kassen. Ibland behövs det inte mer än så. Kolla en sådan som Joffrey Lupul (som kom till Toronto från Anaheim i början av februari)...han kanske inte gör så många mål, men han ser till att chanserna skapas, menar Calle Gunnarsson.

”Har en ärtbössa...”

Den 24-årige närkingen – ende svensk på isen; Fredrik Sjöström har oturligt skadat en axel igen – bidrog i högsta grad till segern mot Buffalo, med en briljant passning till Mikhail Grabovskis 3-3-kvittering i tredje perioden. Han hade skottläge men slog istället en oväntad, snygg diagonalpassning till Grabovski, som kunde ladda för fullt från högra tekningsscirkeln.

– Ja, jag ska inte skjuta, skrockar Gunnarsson.

– Jag har en riktig ärtbössa. Så det var bara passning som gällde, men det blev ju bra och det var väldigt roligt att se pucken gå in.